Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Pastirska božićna poruka nadbiskupa Hranića

Nadbiskup đakovačko-osječki mons.dr. Đuro Hranić Nadbiskup đakovačko-osječki mons.dr. Đuro Hranić Foto: J. Vrdoljak

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Dr. Đuro Hranić  je prigodom nadolazeće svetkovine Božića, upriličio susret s medijima i tom prilikom uputio Pastirsku poruku i božićnu čestitku u kojoj između ostalog kaže kako smo svi pozvani na suradnju u uklanjanju strukturnih uzroka siromaštva.

 

Utjelovljenje Božjega Sina događaj je koji trajno nadahnjuje naš kršćanski život, ustvrdio je nadbiskup Hranić poručivši: zaustavimo se pred veličinom tog otajstva i usmjerimo svoj pogled prema skromnoj i siromašnoj betlehemskoj štalici te dopustimo da u našim srcima odzvone riječi apostola Pavla.

Božićno otajstvo na osobit način pokazuje kako je Bog blizak sa svima koji su u nevolji: siromašnima, osobama koje su ostale bez radnoga mjesta ili mjesecima nisu primale plaću za svoj rad, obiteljima koje moraju živjeti s malim primanjima i nalaze se na rubu siromaštva, onima koje strahuju da bi zbog ovrha mogli ostati bez nužnog krova nad glavom, beskućnicima, ali i onima koji su upali u različite oblike ovisnosti i zarobljenosti – poručio je  u Božićnoj poslanici nadbiskup đakovačko-osječki mons.dr. Đuro Hranić.  Dodao je kako nam Božić poručuje da su siromasi dragocjeni u Božjim očima, jer Bog želi da svi ljudi žive puninom života.

Pozvao je sve da se uključe u proces stvaranja novog mentaliteta koji razmišlja u terminima zajedništva i prioriteta života svih nad prisvajanjem dobara od strane nekolicine, kako nas poziva papa Franjo. S obzirom da se ovo predbožićno vrijeme podudara i s predsjedničkim izborima podsjetio je nadbiskup na pismo hrvatskih biskupa upućeno vjernicima. U tom pismu pozvani su da o budućnosti zemlje odlučuju izlaskom na izbore.

Pročitano 1581 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI