Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Počela isplatasredstava za obnovu zgrada nulte kategorije

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiva

Počele su isplate bespovratnih sredstava države za obnovu poplavljenih stambenih, pomoćnih i gospodarskih zgrada nulte kategorije.

Sa jučerašnjim danom ukupno je odobreno 14 isplata za popravak zgrada 0 kategorije oštećenja; u naselju Posavski Podgajci bilo je 5 isplata, u Strošincima 1 a u Gunji 8. Nulta kategorija uvedena je za zgrade koje su djelovanjem vode oštećene ispod poda prizemlja, odnosno one zgrade za koje je utvrđeno da se nalaze na poplavnom području i koje imaju šteta od djelovanja vode, a koje ne zadovoljavaju kriterije propisane za I., II., III. ili IV. Kategoriju.

Korisnik prava na obnovu stambene zgrade 0. kategorije oštećenja s pomoćnim i gospodarskim zgradama koje su u funkciji stambene zgrade, i s kojom čine jednu funkcionalno-gospodarsku cjelinu, može zatražiti popravak ili isplatu novčanih sredstava u visini 20 tisuća kuna, te pristupiti popravku individualno. Novčana sredstva za stambenu zgradu 0. kategorije oštećenja isplaćuju se jednokratno nakon donošenja Odluke o obnovi.

Provedba obnove zgrada smatra se započetom donošenjem Odluke o obnovi. Dokumentacija temeljem koje se donosi odluka može se podnositi do najkasnije 1. veljače 2015., osim u slučaju započetih sudskih postupaka po pitanju vlasništva zgrade, naglašavaju u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja.

Pročitano 1744 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI