Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Vukovaru, ime sveto!

Kolona sjećanja Kolona sjećanja Foto: Arhiva

Pod sloganom "Vukovaru, ime sveto" danas se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 21. obljetnica stradanja Vukovara u srpskoj agresiji.

Komemorativnim skupovima nazočit će predsjednik RH Ivo Josipović, predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko i drugi dužnosnici, predstavnici lokalnih vlasti, stranaka i udruga.

Prigodan program započet će okupljanjem sudionika obilježavanja u dvorištu vukovarske bolnice u 10:00 sati. Nakon kratkog komemorativnog programa, sudionici obilježavanja poći će, predvođeni hrvatskim ratnim vojnim invalidima Domovinskog rata grada Vukovara i ostalim braniteljima grada, u hodnji, u Koloni sjećanja, gradskim ulicama do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata na kojem će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće u 12:30 sati.

Molitvu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u agresiji na Vukovar na groblju će moliti đakovački i osječki nadbiskup mons. Marin Srakić, a misu će predvoditi apostolski nuncij u Hrvatskoj Alessandro D'Errico s početkom u 13:00 sati.

U organizaciji Udruge ratnika Hrvatskog obrambenog rata, na Bogdanovačkoj cesti, kod budućeg Doma ratnika koji ta udruga namjerava graditi, u 15:30 sati upriličit će se otkrivanje spomenika "Otac i sin" u spomen na vukovarske branitelje Petra Kačića, poginulog u obrani vukovarske gradske četvrti Sajmište i njegovog sina, Igora Kačića, ubijenog na Ovčari.

Projektom "Svjetlosna rijeka sjećanja", autora Željka Kovačića, u sklopu kojega će se u Dunav, kod Dvorca Eltz, u 18:00 sati pustiti upaljeni lampioni, odat će se počast nestalim braniteljima i civilima Vukovara, za čijom sudbinom se još uvijek traga.

Pročitano 2813 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI