Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Podignuta optužnica protiv bivšeg tajnika HNK Vukovar 1991

Odvjetnik Cvrković i predsjednik IO HNK Vukovar 1991, Darko Dimić Odvjetnik Cvrković i predsjednik IO HNK Vukovar 1991, Darko Dimić Foto: J. Vrdoljak

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru  podiglo je optužnicu protiv bivšeg tajnika Hrvatskog nogometnog kluba „Vukovar 1991“, Marka Vincetića zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti- zlouporabe položaja i ovlasti.

Šteta koja je tim kaznenim djelom počinjena  nogometnom klubu „Vukovar 1991“ iznosi preko 120 tisuća kuna, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare Izvršnog odbora HNK Vukovar 1991, odvjetnik kluba, Marko Cvrković. Cvrković je dodao kako je Vincetić novac trošio nenamjenski za osobne potrebe, a trošen je u kontinuitetu od godine dana, odnosno od sredine 2013. do prve polovice 2014.godine. „Vincetić je izravno odgovoran za nenamjensko trošenje sredstava, a s obzirom da se novac izvlačio jedan duži period, odgovorene smatramo i bivšu upravu kluba, direktora  Tomislava Čorka i predsjednika kluba Željka Saboa,“ rekao je Cvrković.

Predsjednik izvršnog odbora HNK Vukovar 1991, Darko Dimić je iznio i podatak kako je dolaskom na tu funkciju u blagajni kluba zatekao samo nekoliko stotina kuna, te da će se posljedice takve nesposobne i neodgovorne uprave osjetiti ne samo u 2015.godini već i duže.  

Pročitano 2800 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI