Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Donacija za Gunju

Kultura u službi humanosti Kultura u službi humanosti arhiva

Nakon što je pred Božić stanovnicima Đurića u županjskoj Posavini, stradalima u poplavi koja je u svibnju pogodila taj kraj, podijeljeno 110 kompleta tanjura i pribora za jelo koje im je darovao zagrebački Muzej za umjetnost i obrt, takvi kompleti su uručeni i stanovnicima u poplavi teško stradale Gunje.

Komplete tanjura i pribora za jelo je preko vinkovačkoga Crvenoga križa darovao zagrebački Muzej za umjetnost i obrt, zahvaljujući novcu prikupljenom od prodaje kataloga izložbe "Guercino: Svjetlo baroka" postavljene u tom muzeju.

Po riječima ravnatelja vinkovačkoga Crvenog križa Branka Tomića, riječ je o 600 kompleta tanjura i isto toliko kompleta pribora za jelo, čiju je nabavku sa 100.000 kuna financirao Grad Vinkovci u kojem je neposredno nakon poplave privremeni smještaj na nekoliko mjeseci pronašlo 1605 osoba s poplavljenih područja.

Prvi kompleti u Gunji su podijeljeni stanovnicima 97 kontejnera u dvama kontejnerskim naseljima, dok ostali povratnici u Gunji mogu svoje komplete preuzeti na distribucijskom punktu Gradskog društva Crvenog križa Županja, za podjelu humanitarne pomoći u dvorištu šumarije u Gunji.

(hina)

Pročitano 2369 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI