Ispiši ovu stranicu

Blagdan sv Vinka proslavljen na Godlschmidtu

Blagoslov vinograda Blagoslov vinograda Foto: Valerija Lozančić

U Vinogradarskoj kući Goldschmidt na Vučedolu organizirana je tradicionalna proslava i druženje povodom blagdana svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara kao i službeni početak radova u vinogradima.

Davor Bošnjaković, glavni direktor Vupika d.d.,  pozdravljajući mnogobrojne goste rekao je kako ovom proslavom na simboličan način obilježavaju početak radova u novoj godini ne samo u vinogradima, nego i na svim ostalim rataskim i povrtlarskim površinama. Dodao je kako su zadovoljni dosadašnjim radom i ulaganjima u ljude i tehnologiju jer svake godine postižu sve bolje rezultate. - Nadamo se da ćemo trend postizanja sve većih uspjeha nastaviti i ove godine, istaknuo je Bošnjaković najavljujući izgradnju bioplinskog postrojenja na Ovčari te staklenika za proizvodnju rajčica.

Vinograde je blagoslovio gvardijan i župnik župe svetih Filipa i Jakova  fra Ivica Jagodić nakon čega je uslijedilo druženje uz tamburaše i gastronomske delicije - pečene kobasice i slaninu, domaće kolače i kuhano vino.

Svečanosti su, uz brojne goste, nazočili i zamjenik župana vukovarsko-srijemskog Željko Cirba te gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji su zahvalili Vupiku na suradnji te im poželjeli uspješnu poslovnu godinu.

Tradicionalnu manifestaciju "Vinkovo 2015.“ organizirali su Vupik d.d. i Turistička zajednica grada Vukovara.

 

Pročitano 1870 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić