Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Konferencija o osnovnoškolcima s problemima u ponašanju

Kod 20 posto djece utvrđeni su problemi u ponašanju u osnovnoj školi Kod 20 posto djece utvrđeni su problemi u ponašanju u osnovnoj školi HRV

 

O potpori djeci s problemima u ponašanju u osnovnoj školi bilo je riječi na konferenciji  koju je u Vukovaru organizirao Forum za slobodu odgoja.

Riječ je o projektu koji bi trebao pomoći djeci s problemima u ponašanju u osnovnoj školi da lakše uče i lakše se uključe u izvanškolske aktivnosti. Rezultati istraživanja pokazali su kako  su oko 20 posto djece  razvijeni takvi oblici ponašanja koja imaju obilježja problema u ponašanju, što znači da im treba dodatna podrška.

-Nakon šest mjeseci  intenzivnoga rada uz potporu učitelja, ali i roditelja koji su također bili obuhvaćeni programom vidljivi su pomaci u ponašanju učenika čime je utvrđeno da kada se učenicima na vrijeme pruži odgovarajuća podrška oni mijenjaju svoje obrasce ponašanja, kazala je prof.dr.sc. Dejana Bouillet sa Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 Konferenciju Foruma za slobodu medija podržalo je šest osnovnih škola među kojima i vukovarska Osnovna škola Josipa Matoša. Temeljni cilj Foruma je implementacija obrazovnih standarda suvremenih demokratskih društava u hrvatski obrazovni sustav. 

Pročitano 1702 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI