Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelniku Penavi priznanje vukovarskih obrtnika

Priznanje gradonačelniku za promicanje obrtništva Priznanje gradonačelniku za promicanje obrtništva Grad Vukovar

Vukovarsko Udruženje obrtnika održalo je obrtničku zabavu na kojoj je dodijelilo priznanja obrtnicima za 25 odnosno 15 godina kontinuiranoga rada.

Udruženje obrtnika na taj je način  htjelo dati ne samo priznanje dugogodišnjim obrtnicima koji su opstali u dugotrajnoj krizi nego i poticaj za daljnji rad kazao je predsjednik udruženja obrtnika Dražen Zovko. Naglasio je kako je na zabavi priznanje uručeno i gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi za dosadašnju potporu razvoju obrtništva  i otvaranju novih  obrta. Podsjetimo odlukom Grada Vukovara protekle su  godine dodijeljene  novčane potpore u iznosu od  10.000 kuna obrtnicima početnicima za pokretanje obrta.  

Gradonačelnik  također podupire i  realizaciju tzv. obrtničke ulice od Bećarskoga križa do središta grada dodao je Zovko:

- To bi uistinu doprinijelo ne samo razvoju obrtništva nego i promociji izvornih vukovarskih proizvoda te obogatilo turističku ponudu grada, kazao je Zovko. Napomenuo je kako u realizaciji ovoga projekta očekuje i  potporu Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Udruženje obrtnika Vukovar broji oko 600 obrtnika, a prema riječima predsjednika Zovka interes za otvaranje obrta raste.

Pročitano 1960 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI