Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Povećati zapošljivost kroz Klub za zapošljavanje

Projekt obuhvaća dugotrajno nezaposlene osobe Projekt obuhvaća dugotrajno nezaposlene osobe HRV

Projekt Učlanite se u klub za zapošljavanje- napravite korak naprijed u traženju posla, kojega je predstavila na konferenciji Vukovarska područna služba Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje ima za cilj povećanje zapošljivosti u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Provedbom aktivnosti usmjerenih na povećanje kompetencija i zapošljivosti nezaposlenih osoba  te provedbom ciljanih edukacija i pružanjem pomoći u traženju posla želi se pomoći nezaposlenim osobama,  jer prema istraživanjima 60 posto radnih mjesta nije oglašeno  a i tražitelji posla imaju malo saznanja gdje uopće tražiti posao, pojasnila je  na konferenciji  predstojnica   vukovarske područne službe Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje  Jasna Kolar.

Napomenula je kako je projekt je namijenjen mladim nezaposlenim visokoobrazovanim osobama,  dugotrajno nezaposlenim osobama koje su u Zavodu  za zapošljavanje prošle nekakav program obrazovanja a nisu se uspjele zaposliti  te studenti zadnjih godina studija vukovarskog veleučilišta.

Projektom će  ukupno biti uključeno  70 nezaposlenih osoba, a  financira ga Europska Unija kroz program darovnice Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja -faza II u okviru Europskoga socijalnoga fonda. Partneri vukovarskom Zavodu za zapošljavanje u provođenju ovoga projekta su vinkovački područni ured HZZ-a, Veleučilište Lavoslav Ružička i Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast. Prema posljednjim podatcima Zavoda za zapošljavanje u Vukovaru je trenutno  2.619  nezaposlenih osoba, a na razini Vukovarsko-srijemske županije 18.978.

Pročitano 2282 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI