Ispiši ovu stranicu

Stožer podiže tužbu

Stožer najavio tužbu protiv Srbije Stožer najavio tužbu protiv Srbije Foto: Valerija Lozančić

Haška presuda za genocid smrtna je presuda jugoslavenskoj i velikosrpskoj ideologiji, a na temelju nje Stožer za obranu hrvatskog Vukovara  podnijet će tužbu protiv Srbije za isplatu ratne odštete, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj danas u Vukovaru.

Predsjednik Stožera Tomislav Josić istaknuo je kako je laž da je sve osim presude za genocid poraz te da je izrečena presuda od povijesnog, ali i  moralnog, političkog i materijalnog značaja za Hrvatsku.  – U presudi je potvrđeno da se diljem Hrvatske provodio genocid te da ga Srbija nije sama provodila. Srbija i samozvani četnici nikada ne bi mogli prodrijeti na hrvatsko tlo da nije bilo artiljerije koju su desetljećima stvarale i morale plaćati  najrazvijenije zemlje komunističke, totalitarne i zločinačke Jugoslavije, Slovenija i Hrvatska.  Genocid, urbanocid i kulturocid diljem Hrvatske izvršile su Srbija, samozvani četnici i JNA, rekao je Josić dodavši kako je u presudi potvrđena brutalna vojna agresija na Hrvatsku od strane Srbije i Jugoslavije, a Srbija je izravna nasljednica Jugoslavije  za što imaju nepobitne dokaze.

Istaknuo je i kako su prikupili dovoljan broj potpisa da se u Saboru raspravlja o univerzalnoj jurisdikciji  te uhićenju hrvatskog branitelja Veljka Marića, ali tema još nije bila na dnevnome redu. Napomenuo je i kako je Državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv policajca Saše Sabadoša zbog napada na hrvatskog branitelja Darka Pajčića.

 

Pročitano 1588 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić