Ispiši ovu stranicu

Srednjoškolci u projektu "Regional youth changes"

Udruga srednjoškolaca Hrvatske održala međunarodni sastanak 14.02.2015 u Vukovaru s predstavnicima Unije srednjoškolaca Srbije, te su predstavili projekt i kolegama iz Asocijacije srednjoškolaca Bosne i Hercegovina i Dijaške organizacije Slovenije.

Naime, Udruga srednjoškolaca će aplicirati na program Erasmus + s projektom "Regional youth changes" u kojem će navedene organizacije biti partneri. Glavni cilj projekta je kreirati stratešku publikaciju od strane nacionalnih udruga srednjoškolaca iz regije jugoistočne Europe koja će sadržavati preporuke za nevladine organizacije u regiji odnosno nove metode pristupa mladima, ali će ista biti namijenjena i za mlade iz regije. Važno je da će ista sadržavati dio o samoj suradnji između partnerskih organizacija, primjere dobre prakse kao i preporuke za prevladavanje stereotipizacije i predrasuda koje su još prisutne u regiji. S obzirom da su današnji srednjoškolci „poslijeratna djeca“ želja je izgraditi mir i posijati sjeme inovativnih znanja, a ne mržnje i predrasuda.

Neki od ciljeva koji će se također ostvariti kroz samo provođenje projekta jesu: kritičko mišljenje, suradničko učenje, prihvaćanje inovativnih načina učenja, fleksibilnost, individualni pristup, poticanje ravnopravnosti i širenje dobre prakse na ostale nacionalne udruge srednjoškolaca kako u Europi tako i u svijetu.

Pročitano 1430 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI