Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Na Bosutu vježba vađenja utopljenika i plovila

Vježba za krizne situacije Vježba za krizne situacije Večernji list

Simulacijska pokazne vježba vađenja utopljenika i potopljenog plovila iz rijeke Bosut održana je u subotu u središtu Vinkovaca u sklopu koje su vještine i pripremljenost reakcije u kriznim situacijama pokazali vukovarsko-srijemski specijalistički timovi zaštite i spašavanja, a vježbu je pratio i velik broj građana.

"Osim podizanja razine opće spremnosti cilj vježbe bio je i pokazati opremu koju smo nedavno kupili našim specijalističkim timovima. Ovdje se mogla vidjeti akcija vađenja dvaju tijela iz Bosuta te potopljenog čamca u kojoj su naši ronioci pokazali da u jednoj dosta brzoj akciji mogu pronaći utopljenike, a pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja da ih mogu izvući na obalu", naveo je načelnik Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić. Najavio i nova ulaganja u opremanje vukovarsko-srijemskih specijalističkih timova zaštite i spašavanja te nastavak edukacije članova tih timova te ocijenio da je opremljenost timova na dosta visokoj razini, ali još uvijek ne na onoj na kojoj bi to trebalo biti.

Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Vukovar Zdenko Lovrić naveo je kako je Vukovarsko-srijemska županija prva od hrvatskih županija koja je krenula u opremanje timova zaštite i spašavanja po modelu da su gradovi i županija obvezni imati specijalističke timove iz čega proizlazi i obveza njihovog zajedničkog financiranja.

Pročitano 2159 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI