Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Ministar Grčić Vukovar uvrstio u dva operativna programa

Grad Vukovar Grad Vukovar Foto: Arhiva

U okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija" 2014.-2020. i Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014.-2020. predviđena je provedba Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije pilot područja malih gradova na ratom pogođenim područjima, za kojeg je iz oba operativna programa predviđeno više od 900 milijuna kuna.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić dodijelio je odluke o provedbi tog programa gradovima Beli Manastir, Benkovac, Knin, Petrinja, Vukovar, te općini Darda. „Sredstvima iz EU fondova želimo osigurati ravnomjeran razvoj svih hrvatskih krajeva, poboljšati kvalitetu života svih naših građana, osobito onih koji žive i rade u područjima koja su najviše bila pogođena ratnim zbivanjima", naglasio je potpredsjednik Grčić.

Integrirana fizička, gospodarska i socijalna regeneracija područja pogođenih siromaštvom i socijalnom isključenosti ima za cilj smanjiti socijalne nejednakosti, isključenost i siromaštvo, poboljšati infrastrukturu, povećati atraktivnost za življenje i potencijalna ulaganja i ojačati aktivno sudjelovanje stanovnika tih područja u gospodarskom i društvenom životu.

Pročitano 1586 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI