Ispiši ovu stranicu

Stožer: UN ne traži ćirilicu u Vukovaru

Izvjestitelji su iz New Yorka krivo protumačili stav UN-a, smatra Josić Izvjestitelji su iz New Yorka krivo protumačili stav UN-a, smatra Josić Milan Paun

UN ne traži ćirilicu na zgradama u Vukovaru, nego provedbu hrvatskih zakona i Ustava kao što to traži i Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara, izjavio je na konferenciji za novinare održanoj u Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru predsjednik stožera Tomislav Josić.

On smatra da su članovi UN-ova odbora krivo informirani o stanju u Vukovaru i odgovornost za to pripisuje provladinim udrugama poput Documente ili Zorana Pusića.

 

Zato Josić traži objavljivanje izvješća koja su ove udruge slale UN-u i bile za to plaćene državnim novcem. Hrvatska treba poštivati vlastite zakone, a prava manjina u Vukovaru poštuju se čak i iznad zakonskih normi, smatra Josić.

Rekao je i kako se nakon parlamentarnih izbora nadaju promjeni vlasti u Hrvatskoj nakon čega će Sabor donijeti odluku o Vukovaru kao mjestu posebnoga pijeteta čime bi priča o ćirilici u Vukovaru bila završena. 

Pročitano 1398 puta
Ocijeni sadržaj
(7 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun