Ispiši ovu stranicu

Koordinacija klastera Slavonija

Turističke zajednice županija klastera Slavonija održale su redovitu koordinaciju u Vukovaru. Slijedom pozitivnih iskustava zajedničkih sajamskih nastupa i posebnih prezentacija u inozemstvu direktori TZ županija utvrdili su zajedničke kandidature klastera i za 2016. godinu.

Prema Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice kandidirati će se potpore za sajamske nastupe na tržištu Nizozemske, Francuske i Velike Britanije dok se posebne prezentacije Slavonije planiraju održati u Austriji, Sloveniji, Njemačkoj i Italiji. Sve promotivne aktivnosti dodatno se usuglašavaju na razini svake županije te svaka županija ima mogućnost kandidiranja i samostalnih promotivnih aktivnosti. Direktori Turističkih zajednica županija analizirali su i objavljeni Javni poziv za promotivne kampanje u 2016. godini. Uvjeti za kandidiranje su značajno promijenjeni u dijelu oglašavanja destinacije gdje je utvrđen kriterij za oglašavanje u inozemstvu od 75% vrijednosti media plana, dok vrijednost oglašavanja u Hrvatskoj može iznositi samo 25% media plana.

Direktori Turističkih zajednica županija istaknuli su i potrebu daljnje promocije gastro posebnosti Slavonije te utvrdili zajednički prijedlog za izdavanje gastro brošure Slavonije. Po završetku sastanka, zajednički su obišli Muzej vučedolske kulture.

Pročitano 1702 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI