Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Župan Galić: Ovo je najveća humanitarna kriza od Domovinskoga rata

Galić: U ovoj humanitarnoj krizi Vlada je pokazala svoju (ne)sposobnost Galić: U ovoj humanitarnoj krizi Vlada je pokazala svoju (ne)sposobnost HRV

Na današnjoj konferenciji za medije u Tovarniku vukovarsko-srijemski župan Božo Galić je nazvao trenutnu izbjegličku krizu u Tovarnku najvećom humanitarnom krizom u Hrvatskoj nakon Domovinskoga rata.

Galić je prozvao hrvatsku Vladu za nesuradnju i neučinkovitost te dodao kako Vukovarsko-srijemska županija nema financijskih mogućnosti pratiti ovu izbjegličku krizu.

Drži kako je Vlada trebala žurno napraviti plan za rješavanje ove katastrofe te naglasio kako je 1.500 mještana Tovarnika na izmaku snaga pomažući izbjeglicama uz policiju, vukovarsko-srijemski Stožer za civilnu zaštitu i Hrvatski Crveni križ.

Župan je odbacio bilo kakve ideje, planove i želje za gradnjom izbjegličkih kampova u Vukovarsko-srijemskoj županiji te odbacio mogućnost realizacije izbjegličkoga kampa u Blacama a temeljem  vijesti  odaslane medijima, a zatim i povučene, o podizanju 1.200 šatora za izbjeglice u tome naselju  kod Vinkovaca u kojemu su  nekada bili smješteni prognanici u vrijeme Domovinskoga rata. 

Pročitano 1681 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI