Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

"Hrvatska žena" Vukovar i ružičasta vrpca u Vukovaru

Članice Lige protiv raka potsjetile su na preventivne preglede Članice Lige protiv raka potsjetile su na preventivne preglede HRV

Vukovarska Liga protiv raka u suradnji s Hrvatskom ženom Vukovar organizirala je u središtu grada Dan ružičaste vrpce podsjećajući još jednom na opasnost od malignih bolesti, a posebna pozornost ovaj puta usmjerena na rak dojke.

Mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke, a Dan ružičaste vrpce u Hrvatskoj se obilježava prve subote u mjesecu listopadu. "Rak dojke prvi je po učestalosti među ženama u Hrvatskoj. Primarni je zadatak lokalne samouprave podizanje standarda života građana pa stoga Grad Vukovar maksimalno podržava rad svih udruga koje sustavno rade na razvoju kvalitete življenja građana. Podupiranje humanitarnih akcija kao što je ova nije samo naša dužnost nego iskrena želja za poboljšanjem svijesti o prevenciji malignih bolesti," istaknula je pročelnica Živanović.

-Promjena na dojci može se vrlo lako dijagnosticirati već u početnom stadiju što omogućava uspješnije liječenje, kazala je dr. Mirjana Semenić Rutko, članica Upravnoga odbora Lige protiv raka. Ona je dodala kako je najvažnije započeti što prije s pregledima, već oko 30. ako žena već iz obitelji nosi određene nasljedne predispozicije.

 

-Odazovite se svim preventivnim pregledima, pozivima koje šalje Ministarstvo zdravlja jer je to potpuno besplatno za pacijente a umnogome može spriječiti neželjene posljedice., apelirala je dr. Semenić Rutko.

Akcija se provodi u cijeloj Hrvatskoj pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstvom zdravlja.

Pročitano 2219 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI