NAJNOVIJE
Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović ustvrdio je danas da predsjednik Zoran Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer, ističući da svako drukčije tumačenje ugrožava višestranački parlamentarni demokratski ustavni poredak i vladavinu prava.

(Petak, 19 Travanj 2024 16:58)
HGK Županijska komora Vukovar organizirala seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi"

HGK Županijska komora Vukovar organizirala je u suradnji s HZZ PU Vukovar seminar "Kako zaposliti stranog radnika - procedure i izazovi".

(Petak, 19 Travanj 2024 13:56)
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62

Tko ima sramotan odnos prema Vukovaru i tko manipulira žrtvama?

  • Subota, Lis 17 2015
  • Piše: 
Penava: Vijenac ministarstva branitelja ostao nepoložen zbog ega ministra Penava: Vijenac ministarstva branitelja ostao nepoložen zbog ega ministra HRV

Gradonačelnik Ivan Penava sazvao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na dva događanja vrlo značajna za žrtvu grada Vukovara u Domovinskome ratu a to su sjećanje na žrtve Sotina 1991. i obljetnica pogibije Blage Zadre.

Mještani prigradskoga naselja Sotin su nakon 24 godine dobili Spomen park žrtvama ubijenima tijekom okupacije ovoga naselja u Domovinskome ratu. Spomenik je u iznosu od preko 750 tisuća kuna u cijelosti financirao grad Vukovar kao i Spomen- obilježje stradanja genral- bojnika Blage Zadre u Kupskoj ulici. Vukovarci do pijeteta svojih žrtava i nakon 24 godine itekako drže, kazao je Penava te nastavio:

- Za razliku od Vlade RH koja ne bira trenutak niti sredstva da zbog nadolazećih izbora napadne Vukovar i njegovu žrtvu i na taj način naše dostojanstvo stavi u drugi plan. Tako su iz meni nerazumljivih razloga odabrali 14. listopada za napad nemajući ni minimum pijeteta kao što ga nisu imali ni prošle godine na 18. studeni kada je u jeku bila predsjednička kampanja, kada je ova Vlada s bivšim predsjednikom u pola protokola polaganja vijenaca napustila groblje i pred grobljem u Vukovaru proglasila pobjednika. Nad kim ili čim, meni ni danas nije jasno. Za razliku od Vlade nama su i 14. i 16 listopada značajni datumi i to su dani kada smo 1991. jako puno izgubili.

Tko ima sramotan odnos prema Vukovaru i tko manipulira žrtvama- pita se Penava.

-Vukovarci su od promjene lokalne vlasti u Vukovaru itekako svjesni promijenjenoga odnosa i odbojnosti koju ova Vlada iskazuje prema Vukovaru. Sve što je bilo normalno i tradiocinalno je funkcioniralo sada je Vukovarcima uskraćeno, pod izgovorom nedostatka sredstava kaže gradonačelnik i kao primjer navodi raščišćavanje ruševina za koje je od Vlade ove godine stigla odbijenica zbog nedstatka sredstava, a koje je do ove godine provodila hrvatska vojska, tretiranje komaraca za što je Vlada nekim gradovima odobrila sredstva od 4,5 milijuna kuna, Vukovaru nije pripala niti lipa, a Grad Vukovar je svoje građane od komaraca štitio sredstvima iz svoga vlastitoga proračuna. Penava je podsjetio i na, zbog štednje, ukinutu promociju polaznika ratnih škola koja se na Dan državnosti tradicionalno održavala u Vukovaru.

Gradonačelnik grada Vukovara naglasio je kako se štedi i na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, 18 studenoga, za kojega ova Vlada protekle godine po prvi puta nije našla sredstva. Dodao je i kako Vukovar sam traži svoje nestale i sam financira postavljanje spomenika svojim herojima i žrtvama.

Penava je prozvao ministra branitelja za kojega kaže kako nije mogao utišati svoj ego i položiti vijenac na obljetnicu smrti velikana Domovinskoga rata Marka Babića nakon Predsjednice RH, nego, kaže Penava, traži pozornost i inzistira na kršenju protokola zbog svoga imena. -Iako ministru branitelja određeni datumi trebaju biti sveti on traži pozivnicu i posebnu pozornost, dodaje Penava.

-Kada svemu tome dodamo nemile slike i događaje izazvane nasilnim postavljanjem dvojezičnih ploča koje dovodi u pitanje višegodišnji trud na uspostavljanju suživota i normalizaciji odnosa među stanovništvom sasvim je jasno tko zapravo ima sramotan odnos prema Vukvoaru i njegovim žrtvama, kazao je gradonačelnik Vukovara.

Gradonačelnik je uputio i apel svima da se suzdrže od manipulacije imenom i simbolikom Vukovara i njegovom žrtvom, a posebno, kaže Penava, na način kako to čini Vlada RH.

 

 

Pročitano 2412 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija