Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Preko 200.000 migranata ušlo u Hrvatsku

Župan na sastanku u Bapskoj Župan na sastanku u Bapskoj VSZ

Župan Božo Galić je u prostorijama mjesnog odbora Bapska održao radni sastanak na temu izbjegličke krize.

Bilo je riječi o trenutnoj situaciji posebno uz probleme koji se ovih dana pojavljuju a uzrokovani su zatvaranjem granica Republike Mađarske, te stoga u Republici Srbiji veliki broj migranata čeka ulazak u Republiku Hrvatsku, kod Bapske. Načelnik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Puž izvijestio je kako policija maksimalno odrađuje posao koji vrlo zahtjevan i složen, te dodao kako je do danas ušlo više od 210.000 migranata. Istaknuo je kako policija osigurava sigurnost i donekle nesmetani život građana, te do sada nije bilo veće ugroze građana osim pojačanog prometa.

 

Na sastanku je istaknuto kako je i dalje prisutan strah i nesigurnost lokalnog stanovništva posebno jer pojedini migranati ulaze preko poljoprivrednog zemljišta, ali su unatoč istom strpljivi i puni razumijevanja za nastalu situaciju, te pomažu migrantima.

Župan Galić je spomenuo kako je nužna maksimalna kontrola granica i sprječavanje ilegalnih prijelaza. Policija odrađuje dobar posao te je istaknuo kako se pokazalo da je zajednička odluka definiranja lokacije kampa u Opatovcu bilo dobro rješenje. Pohvalio je rad i Županijskog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje te veliku humanost mještana u pružanju pomoći izbjeglicama.

Također je rečeno kako bi se situacija trebala olakšati skorim prebacivanjem Prihvatnog centra u Slavonski Brod, te su gradonačelnik Iloka i načelnica Lovasa ukazali i na problem nastalih troškova koji opterećuju njihov proračun; od vode, struje, goriva, civilne zaštite i dr., očekujući pomoć od države i refundaciju istih.

Sastanku su nazočili Željko Cirba, zamjenik župana, Zdravko Kelić, zamjenik župana i načelnik Stožera ZiS-a VSŽ, Zdenko Lovrić, načelnik DUZS Vukovar, Miroslav Puž, obnašatelj dužnosti načelnika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, Zvonimir Dragun, gradonačelnik Grada Iloka, Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas, Ivan Plazonić, predsjednik MO Bapska.

 

Pročitano 1595 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI