Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 98
Ispiši ovu stranicu

Povodom Dana Vukovarsko-srijemske županije položeni vijenci na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata

Polaganje vijenaca Polaganje vijenaca Foto: D. Matić

Obilježen je Dan Vukovarsko-srijemske županije i to na blagdan sv. Martina, njezinog zaštitnika.

Ove godine obilježava se 270.obljetnica osnutka, budući je carica Marija Terezija osnovala tada Srijemsku županiju 11.studenog 1745.godine, sa sjedištem u Vukovaru.

Kako je tradicija da se svečano obilježi u drugom gradu, ove godine obilježavanje Dana Županije održano je u Vukovaru.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru vijence su položili izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem i predsjednikom Županijske skupštine Antunom Tonijem Žagarom, izaslanstvo Grada Vukovara predvođeno dogradonačelnikom Marijanom Pavličekom i predsjednikom Gradskog vijeća Igorom Gavrićem, izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije i mnogi drugi.

-Došli smo odati počast ovdje na Memorijalnom groblju u Vukovaru svima onima koji su svoje živote dali kako bi mi danas mogli biti ovdje, rekao je župan Galić.

-Obilježili smo blagdan sv. Martina i želim čestitati svim žiteljima naše županije ovaj dan u nadi da će buduća Vlada raditi na korist svih građana naše države, izjavio je dogradonačelnik Pavliček.

-Ovim putem čestitam svim građanima Vukovarsko-srijemske županije napose građanima Vukovara ovaj dan. Kao i svake godine prvo odamo počast poginulim braniteljima koji su nam stvorili državu. Nadam se da će buduća Vlada raditi na pronalasku nestalih tijekom Domovinskog rata, rekao je Gavrić.

Molitvu je predvodio gvardijan Franjevačkog samostana i župnik župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, fra Ivica Jagodić.

Pročitano 1660 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI