Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Danas se obilježava 24. obljetnica žrtve Borova naselja

Danas se obilježava 24. obljetnica žrtve Borova naselja Arhiva HRV

Vukovar danas obilježava 24. obljetnicu stradanja vukovarske četvrti Borovo naselje.

Na današnji dan prije 24 godine pripadnici JNA i srpskih paravojnih formacija ušli su u Borovo Commerce u kojem se bilo sklonište i pričuvna bolnica. Na današnji dan prije 24 godine u Borovo Commercu bilo je 800 ranjenika i civila te oko 200 teško ranjenih.

 

Agresor je topničkim napadom pokušao srušiti zgradu koja se zapalila dok su u njoj bili ranjenici i civili. Samo toga dana u Borovu naselju poginula je 51 osoba, mnogi su odvedeni u srpske koncentracijske logore.

Obilježavanje 24. obljetnice žrtava Borova naselja započet će paljenjem svijeća na Križnome putu od Borovo Commerca do crkve Gospe Fatimske koje će zapaliti učenici osnovnih škola iz ove gradske četvrti.

Komemoracijski program za žrtve Borova naselja započet će na ostaticima Borovo Commerca u 9,30 sati prigodnim programom u organizaciji Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja "Vukovarske majke". Potom kreće kolona sjećanja ulicama Borova naselja do crkve Gospe Fatimske gdje će sv. misu predvoditi mons. Ilija Janjić ,biskup kotorski.

Nakon sv. mise u 12,30 u Borovu(selu) biti će odana počast hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u tome mjestu 1991. molitvom i polaganjem vijenca u Dunav, a vijenci će biti položeni i podno spomen obilježja na farmi Lovas u spomen na ubijene branitelje i civile na tome mjestu.

Pročitano 2069 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI