Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 98
Ispiši ovu stranicu

Završeni radovi na krovovima Olajnice 9, 10, 11 i 12

Gradonačelnik obilazi završene radove Gradonačelnik obilazi završene radove Foto: D. Matić

Zbog loše obnove višestambenih zgrada na Olajnici 9, 10, 11 i 12, krovišta istih često su prokišnjavala i stanarima otežavali stanovanje. Tehnostan d.o.o. Kao upravitelj zgrade pripremio je projekt energetske obnove koji obuhvaća sanaciju krovišta i terasa te u ime suvlasnika sklopio ugovor s izvođačem radova Planum građenje d.o.o. iz Vukovara, a koji je grad Vukovar financirao u cijelosti.

 

Gradonačelnik Ivan Penava obišao je sanirane višestambene zgrade i razgovarao sa stanarima. 

-Prije nešto više od godinu dana nalazili smo se na istom mjestu gdje smo svjedočili jednoj vrlo lošoj situaciji kako zgrada tako  i krovova. Kako smo i obećali, radovi su završeni i grad Vukovar financirao je radove u stopostotnom iznosu, rekao je gradonačelnik.

Stanari zadovoljni

Ivica i Marija Glad stanari su višestambene zgrade Olajnica 10 te su nam rekli kako su vrlo zadovoljni radovima. - Stanje zgrade bilo je ispod svake razine. Stalno je prokišnjavalo, a na terasi su se skupljali golubovi za kojima smo opetovano čistili, rekao je gospodin Ivica Glad.

Posao države preuzeo grad

Višestambene zgrade na Olajnici u vlasništu su države i stanara stoga odgovornost za loše stanje istih nije bilo na gradu Vukovaru.

-Država je bila dužna obnoviti ove višestambene zgrade no obnova koja je provedena ,kao što se može vidjeti, nije bila dobro odrađena. Grad Vukovar odlučio je odazvati se na molbe stanara ovih višestambenih zgrada i financirati ovaj projekt u cijelosti, zaključio je Penava.

Ukupna vrijednost radova iznosi 1.829.677.21 kuna odnosno radovi na zgradi Olajnica 9 iznose 406.714.46, Olajnica 10 – 380.484.56kn, Olajnica 11 – 437.899.19kn i Olajnica 12 – 604.579.kn.

Pročitano 2292 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI