Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Lažni svećenik traži donacije

Đakovačka katedrala Đakovačka katedrala Arhiva

U Osijeku se pojavila mlađa muška osoba, koja se lažno predstavlja kao „redovnik u Ordinarijatu“ ili „svećenik u Ordinarijatu“ te s lažnom svećeničkom iskaznicom traži donacije za određenu humanitarnu udrugu, koja od nedavno djeluje na osječkom području.

Zbog toga Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije obavještava vjernike svih župa na području Osijeka i okolice da ni Nadbiskupski ordinarijat u Đakovu, ni Vikarijat u Osijeku ne šalje nikoga da prikuplja novac za bilo koje vjerničko društvo, humanitarnu udrugu ili dobrotvornu svrhu.

Sva novčana sredstva koja se prikupljaju za inicijative vezane uz Katoličku Crkvu i Đakovačko-osječku nadbiskupiju prikupljaju se preko župa ili Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, u suradnji s odgovornim svećenicima. Nijedna od navedenih katoličkih institucija ili udruga nikoga ne šalje da ide od vrata do vrata prikupljati novac.

S obzirom da se navedena osoba lažno predstavlja, opravdana je i sumnja u korištenje prikupljenih sredstava u humanitarne svrhe. Tiskovni ured naglašava da ukoliko želite pomoći potrebitima, konzultirate svoje župnike te provjerite gdje će završiti vaš novac.

Pročitano 2299 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI