Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Udruga potrošača ukazuje na nezakonit rad Državnog inspektorata u Vukovaru

Udruga potrošača Vukovar Udruga potrošača Vukovar Foto: A.Lovrić

Državni inspektorat u Vukovaru krši zakonske odredbe na štetu potrošača, ustvrdio je na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Lav Mirko Dragun, predsjednik Udruge potrošača grada Vukovara.

Svoje tvrdnje temelje na brojnim primjerima u kojima lokalni distributer toplinske energije ne dopušta izdvajanje iz zajedničkog sustava grijanja iako to zakon dopušta, a Državni inspektorat u takvim slučajevima kako tvrdi Dragun, radi na štetu potrošača.

Na svom osobnom primjeru Dragun je pojasnio kako mu se nakon izdvajanja iz zajedničkog sustava grijanja račun za grijanje prepolovio iako se sada grije na struju koja nije baš jeftiniji energent.

–Za grijanje na električnu energiju potrošio sam prošle godine 4.800 kuna dok je moj susjed koji se grije putem Tehnostana potrošio oko 9.000 kuna-navodi Dragun dodajući kako je jedino moguće rješenje smanjenje cijene grijanja. –Tehnostan treba odrediti ekonomsku cijenu grijanja, a ne cijenu koja im je potrebna za pokrivanje njihovih troškova-ustvrdio je Dragun.

Pročitano 3230 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI