Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Javna rasprava o namjeni unutrašnjosti Radničkog doma

Maketa Radničkog doma Maketa Radničkog doma Jasenka Vrdoljak

U vukovarskoj Gradskoj vijećnici održana je Javna rasprava čiji je cilj  postizanje konsenzusa o budućoj namjeni unutrašnjosti objekta Radničkog doma.

Riječ je o najpoznatijem arhitektonskom spomeniku u središtu Vukovara koji je uništen tijekom rata 90.-tih, a uskoro bi ponovo trebao dobiti svoj nekadašnji sjaj kroz projekt vrijedan 1,34 milijuna eura kojeg zajednički financiraju Europska unija (EU) i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

U predraspravu su se uključila sva Vijeća nacionalnih manjina i velik broj udruga koje su iskazale svoje potrebe i u najužoj suradnji s UNDP-jem  i Gradskim poglavarstvom pripremili nacrt prijedloga kako bi izgledala unutrašnjost zgrade.  Javnom raspravom su uključeni i građani koji nisu sudjelovali u predraspravi .

Po riječima voditelja Javne rasprave Milana Medića  dio građana je u nedavnoj anketi već iznio svoje mišljenje te je većina bila za to da se u objektu nađu neki uredi gradske uprave, različitih udruga i Gradska kavana.

Rasprava je održana u okviru projekta  „Rekonstrukcija arhitektonskog naslijeđa u gradskoj jezgri Vukovara" kojeg UNDP Hrvatska provodi sredstvima Europske komisije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Pročitano 2528 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI