Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

General Markač otvorio osječki Trg slobode

General Markač General Markač Arhiva

Obnovljeni osječki Trg slobode večeras je, uoči sutrašnje proslave Dana grada Osijeka, svečano otvorio general Mladen Markač podizanjem gradskog, županijskog i hrvatskog stijega.

U Osijeku se branila cijela Hrvatska, rekao je Markač i odao počast svim braniteljima, posebno onima koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku. Oslobađajuća presuda u Haagu pokazala je da je Srbija agresor i da je Hrvatska vodila pravednu, obrambenu, oslobodilačku borbu za svoju slobodu, rekao je.

U obnovu Trga slobode, koji se prostire na 10 tisuća četvornih metara, uloženo je oko 24 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji je čestitao Osječanima Dan grada. Podsjetio je da Osijek sutra slavi svoj 226 rođendan, na dan kad je carica Marica Terezija 1786. godine ujedinila tri gradske cjeline, Donji grad, Tvrđu i Gornji grad u jednu gradsku cjelinu.

Svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se obilježiti Dan grada, 2. prosinca, održat će se sutra u podne u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Pročitano 3022 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI