Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 98
Ispiši ovu stranicu

U Vukovar počeli pristizati osmaši

Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar primio je prvu grupu učenika osmih razreda s područja Slavonije. Grupe od 240 učenika će pristizati svaki dan od ponedjeljka do petka kako bi se upoznali s ulogom Vukovara u Domovinskom ratu i kako bi naučili više o tom razdoblju hrvatske povijesti.

U projektu se očekuje sudjelovanje od oko 9000 učenika. Ravnatelj Memorijalog centra Zoran Šangut najavio je i otvaranje novog restorana i smještajnog objekta za učenike.

-Za otprilike tri tjedna opremit ćemo novi restoran koji nosi ime "Istra" također želim naglasiti i da će se otvoriti i novi hostel sa 330 ležaja koji će započeti s radom na ljeto, rekao je ravnatelj Centra.

Što se tiče nastavnog programa, Šangut je naglasio kako će se učenicima prezentirati prava istina o Domovinskom ratu.

-Kao bivši branitelj moram reći kako mi je čast raditi sa stručnim timom koji me okružuje i da će se učenicima prezentirati prava istina u o Domovinskom ratu u cijelosti, a to su činjenice da je Srbija izvršila agresiju na našu državu kao i o svim logorima koji su postojali, rekao je Šangut.

Ravnatelj Centra se osvrnuo i na natječaj o uslugama prehrane i rekao kako je izabran najpovoljniji ponuditelj.

-Kroz postupke javne nabave uštedjeli smo milijun kuna samo za jednu četvrtinu učenika odnosno za cijelu školsku godinu imamo uštedu od četiri milijuna kuna, a za prijevoz smo uštedjeli oko pola milijuna kuna. Naša je obveza racionalno trošiti novac poreznih obveznika. Želim naglastiti kako vukovarski Čazmatrans vrši uslugu prijevoza učenika koji je bio povoljniji za pola milijuna kuna od ostalih ponuditelja, zaključio je Šangut.

Prehranu, prijevoz i smještaj financira Ministarstvo branitelja preko Memorijalnog centra.

Pročitano 2889 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI