Ispiši ovu stranicu

Mile Dedaković počasni građanin Vukovara

Više nitko neće moći reći da nisam Vukovarac, kazao je Dedaković Više nitko neće moći reći da nisam Vukovarac, kazao je Dedaković Milan Paun

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, održanoj u Hrvatskome domu Vukovar povodom Dana Grada Vukovara, dodijeljene su gradske nagrade i priznanja koja su uručili predsjednik vijeća Igor Gavrić i gradonačelnik Ivan Penava.

Odluke o priznanjima pročitao je zamjenik predsjednika Pilip Karaula. Počasnim građaninom Vukovara proglašen je Mile Dedaković za zasluge u obrani Vukovara u Domovinskome ratu kada je bio zapovjednik obrane. Nagrade za životno djelo dobili su posthumno Marko Babić za doprinos u Domovinskome ratu te umirovljenik Ivan Gotal za doprinos razvoju nogometa u Vukovaru.

Dobitnici su medalja vukovarska satnija HOS-a, posthumno Darko Pajičić i Robert Zadro, gvardijana fra Ivica Jagodić te iz sekotra gospodarstva Pavao Vujnovac i Siniša Kukić.

Dodijeljene su i tri plakete Hrvatskome društvu logoraša srpskih koncentracijskih logora, Športsko-nogometnome klubu "Dunav" iz Sotina i fotografu Vanji Vidakoviću.

U ime nagrađenih zahvalio je Dedaković rekavši kako je velika čast dobiti priznanje Grada Vukovara u kome ima puno ljudi koji su zaslužili ta priznanja. Poručio je Vukovarcima da je najvažnije iz sebe izbaciti mržnju jer ona je najjača emocija koja uništava čovjeka.

Gradonačelnik Penava u svom je govoru nabrojao što je gradska vlast napravila posljednijh godinu dana posebno istaknuvši otvaranje pet proizvodnih pogona. O tome je posjetiteljima prikazan i dokumentarni film.

Predsjednik vijeća Igor Gavrić osudio je nedolazak na svečanu sjednicu gradskih vijećnika iz SDSS-a te dogradonačelnika iz redova srpske manjine rekavši kako nisu u stanju odati poštovanje hrvatskim braniteljima koji su stvorili demokratsku Hrvatsku čiju slobodu i oni uživaju i u kojoj ih zanimaju samo prava.

Okupljene su pozdravili izaslanik predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović ministar obrane Josip Buljević, izaslanica Hrvatskoga sabora zastupnica i zamjenica gadonačelnika Marija Budimir te zamjenik župana Željko Cirba. Na svečanoj sjednici bio je i ministar branitelja Tomo Medved, predstavnici gradova i općina prijatelja Vukvara te susjednih gradova Županje i Otoka ako i općina Nijemci i Bodganovci.

Saborska zastupnica i bivša gradonačelnica Knina Josipa Rimac gradonačelniku Penavi poklonila je hrvatski stijeg s kninske tvrđave.

Za glazbeni ugođaj svečane sjednice pobrinuli su se polaznici Glazbenoga odjela OŠ Dragutina Tadijanovića.   

Pročitano 1513 puta
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun