Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Penava u posjeti Udruzi umirovljenika "Zapadni Srijem"

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava posjetio je Udrugu umirovljenika „Zapadni Srijem“, Podružnica Borovo Naselje. 

Tom prilikom predsjednik podružnice Miloš Kadić zajedno sa članovima upoznao je gradonačelnika s radom i problemima navedene Udruge.

Na početku samoga sastanka gradnačelnik je predstavio aktualne, ponajviše infrastrukturne radove i buduće planove koji će se realizirati na području Borova Naselja.

Trenutno je u tijeku dosta velikih projekata, a najznačajniji u ovom periodu je Vijenac Ruđera Boškovića gdje traje sanacija vodovodnih i kanalzacijskih cijevi i površinske infrastrukture. Započinju radovi i proboja ceste iz ulice Domovinskog rata na Ulicu Dvanaest redarstvenika, nekadašnju Borovsku cestu.
Također jedan od primarnih projekata na području Borova Naselja je bazen koji bi se trebao, prema riječima Penave, otvoriti u kolovozu ove godine. Umirovljenici će imati olakšice na kupnju ulaznica, a o kakvim se olakšicama radi saznat ćemo nakon završetka krajnjih radova.
U tijeku i u planu su još brojni projekti kako na području Naselja tako i u samom Vukovaru.

- Okupili smo se ovdje kako bismo saznali koji su primarni problemi prvenstveno udruge, ali i Borova Naselja u cilju da ih riješimo u što kraćem mogućem roku. Većinom su to problemi prostora u kojima se sama udruga nalazi. Osigurat ćemo klimatske uređaje koji će svakako olakšati boravak članova u ovom prostoru, zatim ćemo izvršiti sanaciju oštećenja i nedostataka u prostorijama. - rekao je Penava.

- Nas je zanimalo riješavanje problematike udruge ali i Borova Naselja kao mjesta gdje većina naših članova žive. Gradonačelnik je strpljivo odgovarao na sva pitanja i ovom prilikom mu zahvaljujem. Vidimo da su u Naselju u tijeku brojni radovi, što nas uveseljava i nadamo se da će i na red doći preostala sporna pitanja što se tiče samoga područja, a o čemu smo razgovarali na sastanku. Predočili smo i primarni problem naše udruge, a to su zapuštene prostorije, budući da su članovi udruge sami dali financijski doprinos kako bi se zgrada obnovila no s vremenom je to dotrajalo. Gradonačelnik je obećao ispuniti neke od naših zahtjeva, a nadam se da će s vremenom svi problemi biti riješeni na obostrano zadovoljstvo. - rekao je Miloš Kadić, predsjednik Udruge umirovljenika "Zapadni Srijem".

Od najava, gradonačelnik je kratko spomenuo korištenje geotermalnih izvora energije budući da se na području Vukovara nalazi tzv Panonski bazen koji je bogat toplom vodom. Projekt je vrlo vrijedan jer bi, između ostalog, iskorištavanjem tih izvora došlo do pojeftinjenja grijanja, čija je cijena jedan od glavnih problema građana.
Projekt će biti predstavljen oko jeseni ove godine budući da su u tijeku ispitivanja da li se takav izvor može zapravo iskoristiti.

Pročitano 1404 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI