Ispiši ovu stranicu

Vinari grada Vukovara uručili donaciju Udruzi tjelesnih invalida Toms

Vinari grada Vukovara i članovi Udruge Toms Vinari grada Vukovara i članovi Udruge Toms Foto: A. Čorak

U Gradskoj vijećnici Grada Vukovara okupili su se vinari s područja grada koji su svoje proizvode donirali Udruzi tjelesnih invalida Toms iz Trogira u svrhu humanitarne akcije „Vinskom cestom do humanosti i dobrote“. 

Radi se o hvale vrijednoj humanitarnoj akciji kojoj je cilj prikupljenim donacijama vina direktno pomoći najugroženijoj kategoriji osoba s invaliditetom na način senzibilizacije građana na potrebe osoba s invaliditetom te integrirati ih u život lokalne zajednice.

Tim povodom članovi, volonteri i djelatnici Udruge tjelesnih invalida Toms posjetili su Vukovar u svrhu preuzimanja 112 butelja vina koja će se prezentirati na trogirskoj rivi 29. srpnja.

- Pomažemo osobama s invaliditetom, osobama s imenom i prezimenom, od osnovnih potrepština kako bi se život takve osobe olakšao pa sve do stambenih zbrinjavanja. Ove godine ćemo prikupljena sredstva donirati djeci s invaliditetom kako bismo im osigurali adekvatnu medicinsku pomoć. - rekao je Ivica Bašić, predsjednik Udruge Toms.

U ime vinara s područja grada Vukovara okupljenima se obratio Igor Buček, upravitelj Zadruge "Vukovarska vina" – U ovu akciju smo se uključili sa 112 butelja vina koje će se naći u prodaji i veseli nas činjenica što ćemo na ovaj način pomoći onima kojima je to najpotrebnije – rekao je Buček.

Udruga Toms osnovana je 1988.godine, a danas broji 280 članova, preko 40 zaposlenih i 18 volontera te svojim radom i djelatnošću aktivno doprinosi rješavanju pitanja i problema vezanih uz život i rad osoba s invaliditetom.

Humanitarna akcija „Vinskom cestom do humanosti i dobrote“ provodi se već 16 godina.

Pročitano 1409 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI