Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Seminar na temu „Modernizacija sustava grijanja u višestambenim zgradama“

Toplana na Olajnici Toplana na Olajnici Foto: arhiva HRV-a

U prostorijama toplane na Olajnici tvrtka Tehnostan organizirala je Seminar na temu „Modernizacija sustava grijanja u višestambenim zgradama“.

- Ovaj seminar namijenjen je prvenstveno predstavnicima suvlasnika zgrada koje su spojene na toplinski sustav. Želimo im dati informacije na koji način mogu unaprijediti sustav u svojim zgradama. Sve zgrade nisu na jednakom tehnološkom nivou, a poboljšanja se mogu napraviti uz manja ulaganja od samih stanara ili iz pričuve. Postoje četiri zgrade koje su ambiciozno ušle u energetsku učinkovitost sa izolacijom krova, zamjenom kompletne stolarije i izolacijom fasade. O samim stanarima ovisi koliko se želi ulagati u zgradu. Grad Vukovar već sufinancira mnoge popravke i energetsku učinkovitost na pojedinim zgradama, a Tehnostan će svakako pružiti pomoć u okviru svojih mogućnosti – rekao je direktor tvrtke Tehnostan Kristijan Lovrenščak.

Predstavnik tvrtke Danfoss Krešimir Grljević rekao je da je predstavnicima suvlasnika prezentiran način uštede u sustavima grijanja da bi se postigla energetska učinkovitost svake pojedine zgrade gdje nudimo rješenja u smislu hidrauličnog uravnoteženja sustava kako bi se postigle željene uštede energije te dodao: - naša tvrtka izuzetno brine i nudi edukaciju dugi niz godina po cijeloj Hrvatskoj za sve predstavnike suvlasnika, instalatere i sve koji se uključe u projekt. Cilj svega je da se provođenjem tehničkog rješenja  građanima smanji cijena grijanja – rekao je Grljević te naglasio da su troškovi za svakog stanara izuzetno mali za provođenje modernizacije te da se plaćaju iz pričuve.  

Pročitano 2603 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI