Ispiši ovu stranicu

Obnova vukovarskog vodotornja pod budnim okom kamere

Postavljanje kamere Postavljanje kamere Foto: Grad Vukovar

Časopis Zaštita i tvrtka Security projekti pridružili su se akciji konzervacije vukovarskog vodotornja.

Za potrebe obnove ugrađen je sustav videonadzora s kojim će se snimati radovi na kompleksu građevine.
"U cilju pomoći prilikom obnove vodotornja donirali smo kameru iz naše mreže LiveCamCroatia te cijeli sustav marketinga i vidljivosti obnove vodotornja. Predstavnicima vukovarske Gradske uprave svidio se naš prijedlog donacije pa smo instalaciju sustava odradili početkom lipnja. Od tada je kamera stalno 'online' s banerom i s pozivom za novčanu pomoć projektu obnove", riječi su Berislava Vahčića, direktora Security projekata čije su web i nadzorne kamere prisutne na nizu turističkih lokacija u Hrvatskoj.

 

Prema njegovim riječima kamera je postavljena i sa svrhom 'timelapsea' cijele obnove, koja će na kraju biti atraktivna s ubrzanom snimkom preobrazbe iz sadašnjeg stanja u zamišljeno novo. Prilikom instalacije 'Livecam' sustava, kamera je postavljena na stup javne rasvjete unutar memorijalnog kompleksa vodotornja, a objektiv uređaja usmjeren je na 50 metara visoku građevinu.

Struju i internet osigurao je grad Vukovar, dok su Security projekti osigurali opremu i uslugu 'timelapse' snimke, davanja 'widgeta' sa slikom uživo te servere koji omogućuju veliku količinu istovremenih korisnika.

- Što se tiče početka obnove vodotornja, trenutno smo u fazi ishođenja građevinske dozvole te pripreme troškovnika za javnu nabavu. Očekujemo da bi radovi trebali krenuti početkom jeseni. - rekla je Marina Sekulić, pročelnica UO za kulturu i turizam Grada Vukovara.

Live streaming možete pratiti na sljedećoj poveznici:
http://www.vukovar.hr/vijesti/sve-vijesti/255-nekategorizirano/10124-web-kamera-vodotoranj

Pročitano 1999 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI