Ispiši ovu stranicu

Najljepše priče za djecu: Snjeguljica i sedam patuljaka

Snjeguljicu su napisali njemački pisci bajci  Braća Grimm Snjeguljicu su napisali njemački pisci bajci Braća Grimm Foto: Wikipedia

Večeras u "Najljepšim pričama za djecu" poslušajte radio dramu "Snjegljica i sedam patuljaka" u izvedbi poznatih hrvatskih dramskih umjetnika. Priča je to koju svi jako dobro znamo, a ovog ponedjeljka oživjet će u dramskoj izvedbi i na našem radiju.

U bajci se radi o djevojci, Snjeguljici, koja živi u dvorcu s izuzetno lijepom maćehom i njenim dvorjanima. Njena maćeha je bila čarobnica (vještica), a izuzetno je patila od taštine (htjela je biti najljepša na svijetu). Imala je čarobno zrcalo koje joj je na njen upit govorilo tko je najljepša žena na svijetu. Naravno, bila je to upravo ona. No kad je djevojčica izrasla u prekrasnu djevojku i riječi čarobnog zrcala su se promijenile. Maćeha se užasno iznenadila na riječi da više nije ona najljepša, nego da ju je ljepotom nadmašila njena pokćerka.

Od ljutine, maćeha je naredila lovcu da odvede Snjeguljicu duboko u šumu i kao dokaz o obavljenom poslu da joj donese njeno srce. Lovac ju nije imao srca ubiti, pa ju je pustio. Kraljici je kao dokaz o smrti donio srce divlje svinje. Snjeguljica je dugo lutala šumom, dok nije naišla na jednu kućicu, u kojoj se ispostavilo da živi sedam malih ljudi - patuljaka. Kako nije nikog bilo doma, legla je na krevet i zaspala. Patuljci su bili iznenađeni kad su je zatekli u svojim krevetima, ali im je prirasla srcu i pustili su je da kod njih živi kako je se ne bi dočepala maćeha.

Priču o Snjeguljici i sedam patuljaka poslušajte večeras u 19:00 sati.

Pročitano 2002 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV