Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

PREGLED DANA, 18.11. 2018.

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 27. obljetnice stradanja Vukovara u Domovinskom ratu, državna i druga izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odajući počast ubijenima i nestalima u obrani Vukovara. Središnji dio programa održan je u dvorištu OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, odakle je tužna kolona sjećanja, središnjim gradskim ulicama Križnim putem krenula prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata.

Nakon Drugog svjetskog rata nijedan veći europski grad nije bio izvrgnut toliko uništavanju kao što je Vukovar, s izravnom materijalnom štetom procijenjenom na 9,5 milijardi kuna.

U dvorištu Opće županijske bolnice Vukovar i bolnice hrvatskih veterana sinoć su upaljene svijeće za sve hrvatske branitelje i civile koji su s toga mjesta nakon okupacije Vukovara odvedeni u smrt. Najveći broj njih ubijen je na Ovčari.

Sinoć je počast odana i poginulima na Kukuruznom putu ili Putu spasa u Vukovaru.

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, Moto klub Korčula, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskoga rata i moto klubovima diljem Hrvatske, organizirao je tradicionalnu vožnju motorima od Prevlake do Vukovara. U sklopu karavane organizirana je i humanitarna akcija unutar članova moto klubova i udruga.

Pregled dana uređuje i vodi Jasenka Vrdoljak

Pročitano 715 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Medij

Pregled dana 18. studenoga 2018.