Ispiši ovu stranicu

Zdravko, nedjelja, 3. 10. 2021.

Nacionalni tjedan dojenja svake se godine obilježava u prvom tjednu listopada s ciljem poticanja svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku ali i cjelokupnu zajednicu.

S obzirom na temeljne spoznaje o dječjem zdravlju i prehrani kao i s obzirom na informacije o prednostima dojenja, a iz kojih proizlazi da je dojenje pravo djeteta i njegove majke, zajednica je dužna osigurati najbolje moguće uvjete za ostvarivanje tog prava.

Dojenje je jedini prirodni način prehrane, a majčino mlijeko zasigurno ima najpovoljniji sastav nutrijenata potrebnih za rast, razvoj i zaštitu djeteta. Upravo je navedeno od velike javno-zdravstvene vrijednosti i za prevenciju kroničnih nezaraznih bolesti kao i za promicanje i očuvanje mentalnog zdravlja od najranije dobi, uključujući dobrobiti za majku i širu obiteljsku zajednicu.

Ovotjednog Zdravka u cijelosti posvećujemo ovoj važnoj temi, a gošće su nam Ahnetka Stjepanović, magistra sestrinstva i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u Domu zdravlja Vukovar, i Živanka Brodalić, prvostupnica sestrinstva u službi patronažne sestre u Domu zdravlja Vukovar.

Zdravka je uredio i vodio Robert Rac.

Pročitano 706 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Zdravko, nedjelja, 3. listopada 2021.