Ispiši ovu stranicu

Zdravko, nedjelja, 26. 9. 2021.

U rujnu se obilježava Svjetski mjesec borbe protiv Alzheimera, bolesti za koju su svi čuli no, o njoj se ipak ne govori dovoljno. Gubitak prostorne i vremenske orijentacije gdje osobe ne znaju koje je godišnje doba, koji je dan i slično. Također, osoba se počinje gubiti na poznatim mjestima, ne zna put do kuće ili do posla. Neprimjereno odijevanje, ne snalaženje u novčanim poslovima i nemogućnost ispunjavanja formulara, gubljenje stvari i zametanje na neobična mjesta te promjene osobnosti važni su prvi znakovi demencije.

Ususret Međunarodnom danu starijih osoba – koji se u cijelome svijetu obilježava 1. listopada, posjetili smo Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar. Razgovarali smo sa štićenicima Doma, ali i doznali kako će Međunarodni dan starijih osoba biti obilježen u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama.

Prijevoz onkoloških bolesnika na terapiju trebao bi postati socijalna usluga dostupna svim oboljelim od raka. Poruka je to Okrugloga stola kojega je održala Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

U Vukovaru idućega tjedna tečaj apiterapije. Doznali smo što je apiterapija i kako prepoznati ljekoviti med i koja su njegova značajna svojstva.

Zdravka uredio i vodio Robert Rac.

Pročitano 618 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac

Medij

Zdravko, nedjelja, 26. rujna 2021.