Ispiši ovu stranicu

Tema dana: Hoće li Sjeverna Koreja i SAD izazvati treći svjetski rat?

Ilustracija Ilustracija Foto: AFP

Posljednjih dana raste napetost na korejskom poluotoku. Južna Koreja zajedno sa svojim saveznicima SAD-om izvodi vojne vježbe, a u isto vrijeme kontroverzan režim Sjeverne Koreje najavljuje nuklearni napad na SAD i njihove saveznike.

Strahuje i Europa, jer, ukoliko projektili mogu doseći američki, mogu i europski teritorij. Iako je već godinama poznato kako Sjeverna Koreja zastrašivanjem svijeta želi demonstrirati vojnu silu nasuprot nametnutim sankcijama i izoliranosti koju joj nameće međunarodna zajednica, do sada nije bilo nikakvih aktivnosti.

Ipak, i američka, ali i svjetska javnost strahuju od eskalacije sukoba i moguće uporabe nuklearnog oružja u što bi se mogle umiješati i ostale svjetske vojne velesile, a to bi značio i početak velikog svjetskog rata.

Strahujete li od ovih prijetnji i što mislite o konzervativnom odnosu Sjeverne Koreje prema ostatku svijeta? Očekujemo vaše komentare u današnjoj Temi dana koja započinje u 09:45 sati, a vaše komentare možete ostaviti i na našoj Facebook stranici.

Pročitano 2242 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase