Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 111
Ispiši ovu stranicu

Mozaik 8, ponedjeljak, 10.1.2022.

Mozaik 8, ponedjeljak, 10.1.2022. FOTO: ARHIVA HRV

U ovotjednoj emisiji Mozaik 8 donosimo:

Pravoslavni kršćani diljem svijeta, 7. siječnja prema julijanskom kalendaru proslavili su rođenje Isusa Krista – Božić. Čestitku je svim vjernicima uputio protojerej stavrofor Predrag Azap paroh iločki i srijemski, a prvi put otkako se nalazi na mjestu poglavara čestitku je uputio i patrijarh srpski Porfirije. Vjernicima je Božić čestitao i državni vrh te župan vukovarsko – srijmski Damir Dekanić. Radost i toplinu u srcima i blagoslovljene blagdane pravoslavnim kršćanima u čestitci je uputio i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

Objekt društvene namjene s malom višefunkcionalnom dvoranom u koju stane 70-tak ljudi, mali muzej i knjižnica, tri ureda i galerija u kojemu bi se njegovala ukrajinska kultura, ali i provodile razne druge društvene aktivnosti planovi su koje je trebao obuhvatiti projekt izgradnje Ukrajinskog doma u Vukovaru. Doznali smo kako napreduju radovi koji traju od 2010. godine te što će od sredstava biti isplaćeno u skoroj budućnosti.

Etnički motivirani napad u Subotici koji se dogodio u kolovozu prošle godine na Zorana Brajkovića, pripadnika hrvatske zajednice u Subotici te na članove njegove obitelji na kojeg je napadač nasrnuo uz uvrede na nacionalnoj osnovi dobio je svoj završetak presudom Višeg suda u Subotici.

 Emisiju Mozaik 8 Hrvatskog radija Vukovar uredila i vodila Žana Kunji.

Pročitano 545 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Medij

Mozaik 8, ponedjeljak, 10.1.2022.