NAJNOVIJE
Kod Iloka dvojica građana Srbije ilegalno prešla granicu

Obavljajući zadaće zaštite državne granice i sprječavanja krijumčarenja osoba, policijski službenici Postaje granične policije Ilok su 19. srpnja u popodnevnim satima, na obali Dunava u Iloku zatekli dvojicu državljana Srbije, 42- i 30-godišnjaka, te 53-godišnjeg hrvatskog državljana, koji ih je primao u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:43)
Čarapović osvojio 9 odličja na državnom prvenstvu

Na Državnome prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine i seniore u Zagrebu među 360 natjecatelja iz 37 klubova nastupili su i članovi Plivačkoga kluba Vukovar Luka Čarapović i Bono Iličić.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:39)
U Iloku izvanredna sjednica Gradskoga vijeća o posljedicama prirodne nepogode

U Iloku je jučer održana 3. izvanredna e-sjednica Gradskog vijeća Grada Iloka s jednom točkom dnevnoga reda.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:35)
U Gunji počela Ljetna škola filma

Web-serijom „Videobox“ sinoć je otvorena 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“ u okviru koje će, do 27. srpnja, polaznici moći birati između osam radionica.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:32)
U Daruvaru Dan žalosti

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:31)
Pronijevi volonteri na seminaru u Pirovcu

Predstavnici vukovarskog PRONI Centra za socijalno podučavanje boravili su početkom srpnja u Pirovcu u PRONI Trening Centru na seminaru za uspostavu kontakta naziva "Partner Ship".

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:16)
U Županji obilježena godišnjica stradavanja pripadnika Zbora narodne garde u Mirkovcima

Počast pripadnicima Zbora narodne garde poginulim 22. srpnja 1991. godine u Mirkovcima odana je sinoć i u Županji polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Županje i županjske Posavine.

(Utorak, 23 Srpanj 2024 14:14)

Gradski sat, utorak, 9. srpnja 2024.

Kakva je dinamika izgradnje biciklističkih staza na području grada Vukovara kao i planovi oko izgradnje buduće biciklističke staze na relaciji Vukovar – Sotin. Koriste li Vukovarci u dovoljnoj mjeri činjenicu da smo jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj s toliko dobro povezanom infrastrukturom biciklističkih staza?

Tema je ovo s kojom smo otvorili naše ovotjedno izdanje Gradskoga sata u kojemu smo razgovarali s Draženom Čuligom, pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Grada Vukovara.

Doznali smo i u kojoj je fazi proširenje odlagališta otpada – Petrovačka dola te što će s njom biti u budućnosti, nakon što profunkcionira središnje odlagalište otpada za ovu regiju u Osijeku.

Zanimalo nas je i u kojoj je fazi izgradnja kosturnice na Novom groblju Dubrava. Zašto se gradi i čiji će posmrtni ostatci tamo biti pohranjeni? Što će biti s grobovima o kojima nitko ne brine godinama jer više ne postoje živući članovi obitelji pokojnika? Što će, pak, biti s onim grobovima za koje nitko godinama ne brine i ne plaća grobarinu iako postoje živući članovi pokojnikove obitelji? Tko skrbi i uređuje gradska groblja? Smiju li građani samoinicijativno saditi biljke oko obiteljskih grobnica koje su u njihovom vlasništvu ili ne?

U kojoj je fazi rekonstrukcija nerazvrstanih cesta, što je do sada sanirano i što se sve planira sanirati u budućnosti? Govorimo i o planiranoj izgradnji tri nova kružna toka u Vukovaru. Potrebama i (ne)mogućnostima izgradnje potpornih zidova oko lesnih brda na kojima su izgrađeni dijelovi Vukovara, a kojima prijeti mogućnost urušavanja na niže dijelove grada. Doznali smo i kako će i kada biti riješen problem manjka parkirališnih mjesta u Županijskoj ulici.

Gradski sat uredio i vodio Robert Rac.

 

Pročitano 183 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Medij

Gradski sat, utorak, 9. srpnja 2024.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija