NAJNOVIJE
Proslavljen 200. rođendan skladatelja hrvatske himne

U Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima održana je svečana akademija kojom je proslavljen 200. rođendan znamenitoga časnika i skladatelja Josipa Runjanina koji je rođen u Vinkovcima 8. prosinca 1921. godine.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:56)
Predstavljen prvi prijevod s latinskoga jezika Petrarcinih pisama

U dvorani Matice hrvatske u Vinkovcima predstavljen je prijevod knjige pisama glasovitoga talijanskoga renesansnoga književnika Francesca Petrarce.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 19:01)
Kanadski veleposlanik u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

Župan Vukovarsko–srijemske županije Damir Dekanić primio je u radni posjet veleposlanika Kanade Njegovu Ekselenciju Alana Bowmana.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 18:29)
Valpovo 8.prosinca slavi Dan grada

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Valpovo je proslavilo Dan grada, a hrvatski predsjednik Zoran Milanović je poručio kako svaka jedinica lokalne samouprave mora imati cilj da izvorni proračun još barem nekoliko puta premaši novcem iz EU projekata, prenosi HINA.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:18)
Milanović u Belišću i Baranjskom Petrovom Selu

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Inkluzivnu kuću Zvono u Belišću i Rehabilitacijski i radno-okupacijski kamp Citadela u Baranjskom Petrovom Selu.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:09)
Potvrđena prva smrt povezana s cijepljenjem

Hrvatska agencija za lijekove potvrdila je prvi smrtni slučaj povezan s cijepljenjem protiv korovairusa, a riječ je o 33-godišnjaku koji je umro nakon cijepljenja cjepivom AstraZeneca.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 17:04)
Novoizabrani čelnici na edukaciji o Civilnoj zaštiti

Čelnici lokalnih vlasti s područja triju županija u Osijeku se osposobljavaju za poslove Civilne zaštite, a ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut rekao je da je osposobljavanje iznimno važno radi kvalitetnog upravljanja u slučaju izvanrednih događaja.

(Utorak, 07 Prosinac 2021 16:56)

DNEVNIK: Hrvatski Crveni križ obilježio je četiri važne obljetnice

Ilustracija Ilustracija Foto: HRV

U večerašnjem izdanju Dnevnika HRV između ostaloga doznajte: 

- Hrvatski Crveni križ obilježio je na svečanosti u Vukovaru četiri važne obljetnice, a dodijeljena su i priznanja organizacijama i pojedincima koji promiču načela humanosti.  Među dobitnicima priznanja je i HRV-e.

- Stožer za obranu hrvatskog Vukovara predao je hrvatskom Saboru potpise za referendum o ćirilici u Vukovaru, Tomislav Josić se ne boji ako saborski Odbor za Ustav zatraži ocjenu ustavnosti.

-  Panika na Dunavu! Brod Linz austrijskih nacionalnih oznaka skrenuo s kursa i udario u četiri plovila na Dunavu između Aljmaša i Erduta.

-  Vrijeme sutra: maglovito,  tmurno i hladno.

O ovim i drugim temama koje su obilježile ponedjeljak 16. prosinca 2013. poslušajte u središnjoj informativnoj emisiji Hrvatskog radija Vukovar – Dnevnik –  u 18.00 sati. Dnevnik uređuje i vodi Robert Rac. 

Pročitano 905 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija