Ispiši ovu stranicu

Održana uvodna konferencija projekta „Pokloni mi osmijeh II“

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:

4.877.060,00 HRK

IZNOS KOJI SUFINANCIRA EUROPSKA UNIJA:

4.877.060,00 HRK (100% bespovratnih sredstava)


Dana 15. srpnja 2021. godine održana je uvodna konferencija projekta Grada Vukovara „Pokloni mi osmijeh II“ u kojem je zaposleno 55 žena pripadnica ciljane skupine u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju na području grada Vukovara, a 20 žena pripadnica ciljane skupine uspješno je završilo programe obrazovanja i osposobljavanja. Deset žena završilo je program učenja njemačkog jezika razine A1, a deset žena završilo je program osposobljavanja za poslove cvjećara – aranžera te su time stekle javne isprave koje se upisuju u E-radnu knjižicu čime se poboljšava njihov status na tržištu rada. Isporučitelj usluge obrazovanja i osposobljavanja je Učilište Slađana Dabro iz Vukovara.

02 Radionica   njemački jezik
Radionica njemačkoga jezika

Svjedodžbe o završenom programu obrazovanja/osposobljavanja dodijelili su zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac i Slađana Dabro, ravnateljica Učilišta.

03 Radionica   cvjecarice
Radionica cvječarica

Projekt je odobren u sklopu Poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“, a ukupna vrijednost odobrenog iznosa za provedbu projekta iznosi 4.877.060,00 kuna. Cjelokupni iznos sufinancira se sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020..

Projektom su osigurani svi potrebni preduvjeti za zapošljavanje žena pripadnica ciljane skupine kako bi se osigurala socijalna uključenost i povećala kvaliteta života krajnjih korisnika i žena. Ciljane skupine projekta su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok krajnje korisnike projekta čine osobe starije životne dobi i osobe u nepovoljnom položaju.

Prema visini ukupno odobrenih sredstava kroz prvu i drugu fazu koja prelaze 12,3 milijuna kuna, Grad Vukovar je prvi u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a peti u Republici Hrvatskoj u odnosu na ostale gradove, općine i udruge koje su aplicirale u sklopu Poziva „Zaželi“ i „Zaželi – faza II“.

Partneri Gradu Vukovaru na provedbi projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar, a tehničku pomoć u provedbi pruža VURA d.o.o..

04 Logotipi   Pokloni mi osimijeh 2 2021

Sadržaj promotivnog članka isključiva je odgovornost Grada Vukovara.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Pročitano 1187 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Promotivni članak

FACEBOOK KOMENTARI