NAJNOVIJE
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)
Zapalio se kombi hitne medicinske pomoći kod Pačetina, ravnatelj smiruje javnost, sindikat ukazuje na loše stanje voznog parka

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić potvrdio je za HRV da se u subotu navečer tijekom povratka s intervencije na izlazu iz sela Pačetin zapalio kombi hitne medicinske pomoći. Riječ je o vozilu iz 2014. godine koje u zavodu koriste kao zamjensko.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:19)

Dabro i Mujkić predstavili program “Mladost je rješenje”

Dabro i Mujkić predstavili program “Mladost je rješenje” Foto: Josip Dabro

Josip Dabro, nezavisni kandidat za župana Vukovarsko-srijemske županije na predstojećim lokalnim izborima, zajedno sa kandidatkinjom za zamjenicu župana Ivanom Mujkić, predstavio je izborni program „Mladost je rješenje“.

Pri predstavljaju izbornog programa Dabro je rekao kako Vukovarsko-srijemska županija utjehu više ne treba nego perspektivu za budućnost.

-Ova županija ima potencijal za razvoj, koji oni koji su je vodili nisu znali niti htjeli iskoristiti. Ja sam glas onih koji misle drugačije, žele raditi i stvarati bolje uvjete za sve. Jamčim vam kvalitetna i provediva rješenja za gospodarski oporavak, otvaranje novih radnih mjesta, revitalizaciju poljoprivrede, bolje uvjete za obrazovanje, zasnivanje obitelji, brigu za starije i adekvatnu zdravstvenu skrb za sve. Poljoprivreda, poduzetništvo i prije svega demografska revitalizacija. To su stupovi razvoja Vukovarsko-srijemske županije i okosnica mog programa -  rekao je Dabro dodajući kako je izgradnja regionalnih centara za skladištenje voća i povrća, na što godinama apeliraju domaći uzgajivači, neizostavna karika u efikasnijem plasmanu domaćeg proizvoda.

Uz podizanje zdravstvenih i obrazovnih standarda u županiji, kao i brigu za starije i umirovljenike, Josip Dabro istaknuo je posebnu brigu o najranjivijim skupinama društva, zdravstvene usluge učiniti demo dostupnijima i kvalitetnijima. Potrebno je da jedna od baza Hitne helikopterske službe bude u Vukovarsko- srijemskoj županiji.

Također, najavio je i poticaj za mlade poduzetnike, sufinanciranjem u iznosu od 50.000,00 kuna za svakog novog mladog poduzetnika/poduzetnicu.

- Moj izbor je Hrvatska, ostati ovdje živjeti sa svojom obitelji i raditi stvarajući nove prilike i bolje uvjete za život – rekao je Dabro.

Ivana Mujkić, kandidatkinja za zamjenicu župana VSŽ  istaknula je kako je demografska revitalizacija  primarno ekonomsko pitanje i ona je moguća prije svega promjenom politike prema selu i poljoprivredi te objektivnim vrednovanjem rada na selu. Također, najavila je konkretne poticaje mladim obiteljima za doseljavanje u Vukovarsko-srijemsku županiju.

Mujkić se dotakla i pitanja vezanih uz obrazovanje, razvoj turizma i poduzetništva ocijenivši kako Slavonija mora imati poseban porezni tretman u Republici Hrvatskoj, a iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije daleko više je potrebno izdvajati za razvoj i pomoć poduzetništvu.

Pročitano 484 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija