NAJNOVIJE
Na vrhu Vukovarskog vodotornja postavljena je ploča s imenima donatora

Prsten od inoxa s imenima gotovo 7000 donatora koji su sudjelovali u akciji obnove Vukovarskoga vodotornja postavljen je na vrhu ovog simbola grada-heroja. Instalaciju je obišao gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, naglasivši da se taj popis duguje javnosti u Hrvatskoj i dijaspori koja je pokazala ogroman entuzijazam za donatorsku akciju obnove vodotornja.

(Petak, 14 Svibanj 2021 15:07)
Sanirano parkiralište na Novom groblju Dubrava

Na novom groblju u Vukovaru  sanirano je 27 parkirnih mjesta. od kojih su dva za invalide, a izgrađeno je i jedno za motocikle.  Na ulazu u groblje postavljen je novi kontejner s toaletima za posjetitelje izrađen sukladno Pravilniku o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a zelena je površina hortikulturno uređena. Ukupna vrijednost radova i opreme je 290.000 kuna.

(Petak, 14 Svibanj 2021 14:43)
U Hrvatskoj 926 novih slučajeva zaraze koronom, preminula 41 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 926 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7 214.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:50)
VSŽ: 26 novozaraženih, preminule tri osobe

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 26 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 24 pozitivnih na PCR testiranju, 2 na brzom antigenom testu.

(Petak, 14 Svibanj 2021 11:46)
OBŽ: 73 novopozitivne osobe, a jedna je preminula

U Osječko-baranjskoj županiji registrirane su 73 novopozitivne osobe od 326 testiranih uzoraka. Na bolničkom liječenju nalazi se 125 osoba od kojih 29 na respiratoru, a preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina. U samoizolaciji se nalazi 1107 osoba.

(Petak, 14 Svibanj 2021 10:33)
MUP: Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Na dan lokalnih izbora, u nedelju 16. svibnja, omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku svim hrvatskim državljanima s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze – potvrdili su jučer za N1 iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Petak, 14 Svibanj 2021 09:41)
Lokalni izbori: Zadnji dan izborne promidžbe

Još samo u petak, političke stranke i kandidati mogu uvjeravati birače da su baš oni pravi izbor za njihovu lokalnu vlast, a u ponoć s petka na subotu počinje izborna šutnja uoči nedjeljnih lokalnih izbora, prenosi Hina.

(Petak, 14 Svibanj 2021 07:59)

HDZ i šest stranaka podržavaju kandidaturu Damira Dekanića za župana

Potpisivanje sporazuma Potpisivanje sporazuma Milan Paun

U uredu GO HDZ Vukovar potpisan je koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Sporazum su potpisali predstavnici sedam stranaka, Hrvatske demokratske zajednice, Demokratske hrvatske seljačke stranke, Hrvatske stranke umirovljenika, Bloka umirovljenici zajedno, Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata i Hrvatske socijalno-liberalne stranke. Ova je koalicija pružila potporu Damiru Dekaniću, kandidatu HDZ-a za župana, i Franji Oreškoviću za njegova zamjenika, a na izbore koalicija izlazi sa zajedničkom listom za županijsku skupštinu.

„Siguran sam da ćemo kao i ranijih godina zajedno stvoriti kvalitetnu kandidacijsku listu te osvojiti dovoljan broj mandata u županijskoj skupštini da bismo imali stabilnu vlast za daljnji siguran razvoj u području poljoprivrede, šumarstava, ruralnoga prostora, turizma, prometne povezanosti, kulture, sustava obrazovanja, civilnoga društva i svega onoga što je u našem izbornom programu koji ćemo uskoro objaviti“, rekao je predsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije i ministar obrane Mario Banožić.

Andrija Juzbašić iz Demokratskoga HSS-a rekao je da samo žele nastaviti dobru suradnju koju su imali sa županom Božom Galićem, a Dekanića podržavaju jer se dokazao povlačenjem europskih sredstava kao načelnik Općine Andrijaševci-Rokovi.  

Mirko Jurišić iz HSP-a dr. Ante Starčević izjavio je da ne žele eksperimentirati te da će uz Dekanića biti sljedeća tri mandata kao što su to bili uz Galića.  

Damir Dekanić, kandidat za župana, zahvalio je na potpori te rekao kako ne treba eksperimentirati, nego da stvaraju blok koji će dugo trajati.

„Nismo se došli igrati, nego raditi ozbiljan posao i napraviti snažne pomake prema boljem“, rekao je Dekanić.

Pročitano 159 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija