Ispiši ovu stranicu

HDZ i šest stranaka podržavaju kandidaturu Damira Dekanića za župana

Potpisivanje sporazuma Potpisivanje sporazuma Milan Paun

U uredu GO HDZ Vukovar potpisan je koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Sporazum su potpisali predstavnici sedam stranaka, Hrvatske demokratske zajednice, Demokratske hrvatske seljačke stranke, Hrvatske stranke umirovljenika, Bloka umirovljenici zajedno, Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata i Hrvatske socijalno-liberalne stranke. Ova je koalicija pružila potporu Damiru Dekaniću, kandidatu HDZ-a za župana, i Franji Oreškoviću za njegova zamjenika, a na izbore koalicija izlazi sa zajedničkom listom za županijsku skupštinu.

„Siguran sam da ćemo kao i ranijih godina zajedno stvoriti kvalitetnu kandidacijsku listu te osvojiti dovoljan broj mandata u županijskoj skupštini da bismo imali stabilnu vlast za daljnji siguran razvoj u području poljoprivrede, šumarstava, ruralnoga prostora, turizma, prometne povezanosti, kulture, sustava obrazovanja, civilnoga društva i svega onoga što je u našem izbornom programu koji ćemo uskoro objaviti“, rekao je predsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije i ministar obrane Mario Banožić.

Andrija Juzbašić iz Demokratskoga HSS-a rekao je da samo žele nastaviti dobru suradnju koju su imali sa županom Božom Galićem, a Dekanića podržavaju jer se dokazao povlačenjem europskih sredstava kao načelnik Općine Andrijaševci-Rokovi.  

Mirko Jurišić iz HSP-a dr. Ante Starčević izjavio je da ne žele eksperimentirati te da će uz Dekanića biti sljedeća tri mandata kao što su to bili uz Galića.  

Damir Dekanić, kandidat za župana, zahvalio je na potpori te rekao kako ne treba eksperimentirati, nego da stvaraju blok koji će dugo trajati.

„Nismo se došli igrati, nego raditi ozbiljan posao i napraviti snažne pomake prema boljem“, rekao je Dekanić.

Pročitano 961 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun