NAJNOVIJE
Oprema i namještaj vukovarskog veleučilišta donirani Ekonomskoj školi Vukovar

Vukovarsko Veleučilište Lavoslava Ružičke doniralo je namještaj i opremu Ekonomskoj školi Vukovar koja se od 15. travnja preselila u bivše prostore VEVU-a u Županijskoj 52. Ugovor o donaciji potpisali su dekan Veleučilišta Željko Sudarić i ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj, a riječ je o fitness centru te školskom namještaju.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 15:32)
Sutra u Vukovaru tribina o aktualnim demografskim i migracijskim trendovima

Područni centar Instituta Pilar u Vukovaru, u povodu Dana Grada Vukovara organizira redovitu tribinu "Znanstveni susreti u Institutu Pilar".

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 13:02)
Sa seminara o upravljanju organizacijama poručeno kako treba prihvatiti različitosti, ostvariti suradnju i stimulirati poželjna ponašanja

Na zahtjev članova HUP-a u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Osijek i Tehnološkog parka Vinkovci održan je seminar na temu Upravljanje organizacijama. Namijenjen je prvenstveno malim i mikro poduzećima, ali i svim zainteresiranima koji planiraju povećanje broja djelatnika ili su prošli kroz taj period, a imaju poteškoće u oblikovanju tima, organizacijske kulture i suočavaju se s narušenom radnom klimom i odnosima na poslu što posljedično ugrožava i ostvarivanje poslovnih ciljeva i rezultata.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:14)
Čestitka ministra Medveda Kunama
Poštovani pripadnici Kuna, dragi prijatelji, čestitam vam 33. obljetnicu ustrojavanja slavne 3. gardijske brigade - stoji u poruci ministra branitelja Tome Medveda koji prenosimo u nastavku.
- Prije 33 godine dokazali ste ljubav prema Domovini kada ste se odlučno stali na branik slobode i neovisnosti Republike Hrvatske. Na poziv našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana preuzeli ste važnu ulogu i na najčasniji način dali svoj doprinos da bi Hrvatska danas bila samostalna, slobodna i neovisna država. Od Vukovara i Posavine do zadarskog zaleđa branili ste i obranili hrvatsku slobodu i ime Kuna zlatnim slovima upisali u našu povijest.

U danima kada obilježavamo 29. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, posebno se prisjećamo vašeg doprinosa u oslobađanju Zapadne Slavonije. S tugom i zahvalnošću, u našim molitvama se sjećamo svih poginulih i nestalih pripadnika Kuna koji su živote položili na Oltar Domovine.

Tenkovska bojna danas nosi časno ime Kuna i ispisuje novu povijest moderne Hrvatske vojske, čuvajući i baštineći uspomenu na vas, hrvatske branitelje iz 3. gardijske brigade Kune. Hvala vam na doprinosu koji ste dali za slobodu u Domovinskom ratu i na doprinosu koji i danas dajete za boljitak naše Domovine.

Neka nas na vašem putu vodi snaga zajedništva koja nas je dovela do pobjede u Domovinskom ratu - stoji u poruci ministra Medveda.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 12:03)
Za vikend troje djece teže ozlijeđeno u prometu

Tijekom vikenda, od 26. do 28. travnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od čega 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom (na državnoj cesti D-214, u Vukovaru, Županji, Boboti, na graničnom prijelazu Bajakovo, u Ceriću te Vinkovcima-2) i četiri nesreće s ozlijeđenim osobama, izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 11:06)
DIP utvrdio konačne izborne rezultate, teče rok za prvu sjednicu Sabora

 Rezultati izbora za 11. saziv Hrvatskog sabora, koji su održani 17. travnja, su konačni, utvrdilo je u ponedjeljak Državno izborno povjerenstvo (DIP) čiji će predsjednik Radovan Dobronić te rezultate uručiti predsjedniku Republike.

(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 10:24)
Nastavak razgovora Domovinskog pokreta sa HDZ-om i SDP-om
Domovinski pokret, stranka ključna za formiranje vladajuće većine, danas bi trebala nastaviti pregovore s obje strane.
(Ponedjeljak, 29 Travanj 2024 08:17)

PLENKOVIĆ U VUKOVARU O DVIJE HRVATSKE: Ne treba nam spas od izmišljene kvazi krize nego od „Kršitelja Ustava“

PLENKOVIĆ U VUKOVARU O DVIJE HRVATSKE: Ne treba nam spas od izmišljene kvazi krize nego od „Kršitelja Ustava“ Foto: M.Čorak

Na vukovarskom korzu danas je održan predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice na kojemu je nazočio i predsjednik hrvatske vlade i premijerski kandidat HDZ-a Andrej Plenković. Okupljenima je poručio kako je uvjeren u pobjedu te nastavak stvaranja, smatra, uspješne Hrvatske.

Kandidate na listi u V. Izbornoj jedinici predstavio je nositelj liste Marin Piletić, dosadašnji ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te je dodao kako je uvjeren da će njihova lista ostvariti devet mandata.

Da očekuje osam, a neće imati ništa protiv ni devet mandata koje je najavio Piletić, rekao je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković koji se okupljenima zahvalio na podršci. Poručio je kako je V. izborna jedinica tvrđava Hrvatske demokratske zajednice.

- Ovi izbori jako su važni jer na njima biramo između dvije Hrvatske. Jedna je ova naša, koja predano radi, koja ustaje rano i s posla ide kasno, koja se trudi jednakim žarom i entuzijazmom za svaki pedalj Hrvatske. To radimo sa srcem, sa željom da unaprijedimo kvalitetu života naših ljudi, da naše gospodarstvo učinimo otpornijim i agilnijim, da zemlja bude uređena, da se poštuje Ustav, zakon i vladavina prava -  rekao je Plenković te se pohvalio uspjesima u svom mandatu od 2016. godine do danas. Naveo je kako danas u Hrvatskoj ima 200.000 radnih mjesta više, kako radi 1.650.000 radnika, što je, kako tvrdi, više nego 1991. godine te da je nezaposlenost u zemlji samo 5,9 posto.

Pohvalio se Plenković kako su prosječnu plaću povisili za 490 eura, minimalna je narasla za 103 posto, dok je prosječna mirovina ukupno rasla za 62 posto. Napomenuo je u svom govoru kako se njegova Vlada susrela s velikim izazovima i krizama poput propasti Agrokora, krize u brodogradilištima, pandemije Covid-19 virusa, dva razorna potresa u Zagrebu i na Banovini, poput ruske agresije na Ukrajinu koja je ostavila velike posljedice. No, kako kaže, uvijek su pronašli načine da se Hrvatska izdigne iz svega.

Politika njegove Vlade oslikala je svoje rezultate, tvrdi, i u Vukovarsko-srijemskoj županiji te gradu Vukovaru.
- Sve ključne investicije u ovome gradu dogodile su se uz potporu Vlade poput Odluke da vukovarska bolnica postane nacionalna memorijalna bolnica i da država stoji iza nje, poput ulaganja u studentski dom, veleučilište, u vodnokomunalnu infrastrukturu, u gospodarstvo grada Vukovara, rješenja za održivost poslovanja Borova... U vrijeme pandemije koronavirusa radnicima i poslodavcima davali smo potpore, iz proračuna isplaćivali plaće privatnom sektoru i tako održali na nogama 130 tisuća poduzeća i obrta -  hvalio se Plenković te dodao kako su zadnjim odlukama podignute plaće u državnim i javnim službama za 32 posto. To je, kaže Plenković, najveći porast plaća u povijesti suverene Hrvatske.

SVOJU VLADU HVALIO, MILANOVIĆA "OPRAO"

Govorio je i o „drugoj Hrvatskoj“ te se obrušio na Zorana Milanovića kojega je nazvao „kršiteljem Ustava“.
- On spominje nekakvu Vladu nacionalnog spasa. Kada sam čuo tu briljantnu ideju, mislio sam da je zabuna, a onda sam shvatio da Hrvatima i Hrvatskoj treba spas od Pelješkog mosta, druge cijevi tunela Učka, 3 milijarde eura investiranih kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, od Vlade koja je za jedno desetljeće Hrvatskoj osigurala 25 milijardi bespovratnih sredstava za obnovu od potresa, itd. -  bio je sarkastičan Plenković nabrajajući i članstva u Schengenu, Europodručju i dr.

Oštro je komentirao Milanovićeve rezultate tijekom mandata od 2011. do 2015. godine.
- Zaslužujemo da u ovako dramatičnim okolnostima izmišljene kvazi krize koju nameće kršitelj Ustava i njegovi jataci, Hrvati potraže spas od ekipe koja je imala šansu upravljati Hrvatskom između 2011. i 2015. godine kada su mirovine rasle 3 posto, a u našem mandatu 62, kada plaće nisu rasle uopće, kada se pregovaralo sa sindikatima tako da im je osnovica rasla nula posto u četiri godine. Ja mislim da Hrvati to nisu zaboravili, mislim da nam ne treba spas od izmišljene katastrofe i krize, a kamo li katarza koju je predvodio Zoran Milanović, čovjek koji nas već 2,5 godine međunarodno sramoti i gura nas neprincipijelnim vanjskopolitičkim stajalištima u ruski kamp, umjesto da slijedi politiku naše Vlade. Nema ni jednog naroda na teritoriju Europe koji je bio žrtva agresije kao što smo mi bili žrtva velikosrpskog Miloševićeva režima, da bi sada uskratili potporu prijateljskoj Ukrajini i ukrajinskom narodu koji trpi brutalnu agresiju već dvije godine. Mi ćemo 17. travnja pokazati da ne treba kvazi spas ni Vlada nacionalnog spasa nego kontinuitet, stabilnost, pouzdanost, sigurnost i razvoj koje nudi ova uspješna Vlada -  rekao je Plenković.

MAŽAR UVJEREN U POBJEDU

Na skupu se obratio okupljenima i domaćin, predsjednik gradske organizacije HDZ-a Vukovar Nikola Mažar koji je poručio kako će još jedna pobjeda stranke na parlamentarnim izborima biti samo uvod u ono što će HDZ ostvariti na lokalnim izborima u Vukovaru iduće godine.

Pročitano 494 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Izbori

FACEBOOK KOMENTARI

Više u ovoj kategoriji: « Možemo! Hoćemo pravedno

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija