Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Održan peti tradicionalni koncert "U susret Božiću"

Koncert "U susret Božiću" u Hrvatskom domu Vukovar Koncert "U susret Božiću" u Hrvatskom domu Vukovar Foto: Dražen Bočkaj

U okviru Vukovarskih adventskih svečanosti u organizaciji HKGD Dunav i Ustanove u kulturi Hrvatski dom Vukovar održan je tradicionalni, peti po redu koncert “U susret Božiću“ na kojem su izvedene prigodne adventske, ali i popularne tradicijske i svjetovne skladbe.

Koncert su otvorili gosti iz Županje, pjevački zbor KUU Kristal-Sladorana izvedbom poznatih napjeva, a potom je publiku instrumentalnim izvedbama pozdravio tamburaški orkestar HKGD Dunav iz Vukovara. Nastupio je također i pjevački zbor društva Dunav, pokazavši publici umijeće dugogodišnjeg rada u očuvanju tradicijske kulture.

“Ovu tradiciju nastojimo održati i drago nam je što u našem gradu danas imamo djecu koja su rođena u progonstvu a sada su članovi našeg prvog tamburaškog orkestra“, izjavio je Zlatko Hegeduš, organizator koncerta u ime HKGD Dunav Vukovar.

Sudionicima su podijeljeni prigodni darovi zahvale, a publika je uživala u 90-minutnom programu vukovarskih i županjskih kulturnjaka. 

Pročitano 1555 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI