Ispiši ovu stranicu

Predstavljen program ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni

Vinkovačke jeseni su najveća kulturna manifestacija u regiji i one prikazuju ljepotu koja proizlazi iz duše slavonskog čovjeka. Predstavljen je i program ovogodišnjih 54. po redu Vinkovačkih jeseni.

Nema Vinkovačkih jeseni bez šokačkog kola – tradicijskog plesa koje je uvršteno na listu nematerijalne kulturne baštine Republike Hrvatske. Ovogodišnje 54. Vinkovačke jeseni održat će se od 13. do 22. rujna, a u desetodnevnom pretežno folklornom, no i zabavnom i drugom programu nastupit će oko 8000 sudionika, najavio je na  konferenciji za medije vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Ivan Bosančić.
- Ove godine Vinkovačke jeseni kao i svake godine su pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH te ujedno zahvaljujem da svih ovih godina stoji uz nas te nam pomaže u samoj organizaciji, ali bez naših sponzora to ne bi bilo moguće – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. 
Vinkovačke jeseni i ove godine otvaraju Folklorne večeri, a od 13. do 18. rujna na toj će priredbi nastupiti više od 50 KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije. Dječje vinkovačke jeseni održat će se 14. i 15. rujna, a u svečanom mimohodu prodefilirat će preko 60 dječjih folklornih skupina s oko 2500 najmlađih njegovatelja tradicijske kulture.

Svečano otvorenje 54. Vinkovačkih jeseni održat će se 20. rujna pod geslom “Tri nam drage riječi” (Slavonija, Baranja i Srijem), a u programu otvorenja sudjelovat će niz profesionalnih i amaterskih glumaca kao i članova folklornih skupina, KUD-ova i tamburaških sastava.

Državna smotra izvornog hrvatskog folklora s nastupom 30 KUD-ova iz cijele Hrvatske održat će se 21. i 22. rujna. Najspektakularnija priredba uslijediti će posljednjega dana kada će ulicama grada u svečanom mimohodu sudionika i reviji konjskih zaprega proći i predstaviti se 75 KUD-ova i folklornih skupina iz zemlje i dijaspore, 30 konjskih zaprega i oko 50 jahača, odnosno gotovo 4500 sudionika mimohoda. Predviđeno je i niz drugih priredbi i zabavnih programa od Urbanih jeseni, namijenjenih mlađoj populaciji, preko koncerata, Željka Bebeka, Tomislava Bralića i klape Intrade, Massima, Dražena Zečića, Jelene Rozge, Maje Šuput, Ivana Zaka i brojnih tamburaških sastava. Takđer će se predstaviti proizvođači tradicijskih gastronomskih i drugih proizvoda, obrtnici, rukotvorci i vinari.

Pročitano 1436 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI