NAJNOVIJE
Stjepan Ćošić 3. na Palićkom ultramaratonu

Vukovarski ultramaratonac Stjepan Čošić, član Kluba 100 maratona u Paliću u Srbiji je nastupio na međunarodnom ultramaratonu na 6 sati. Utrka je počela u 12 sati i trčalo se do 18 sati, po kružnoj stazi dugoj 530 m. Cilj ovakvih utrka je u zadanom vremenskom roku prijeći što više krugova, odnosno kilometara. Stjepan je u 6 sati skupio 98 krugova, odnosno 51,9 km, što mu je u ovoj utrci donijelo 3. mjesto u kategoriji muškaraca i 4. mjesto u ukupnom plasmanu.

Stjepanu je ovo bila jubilarna 400.-ta cestovna ili trail utrka i 229. maraton, odnosno ultramaraton po čemu zauzima 3. mjesto u Hrvatskoj.

(Srijeda, 05 Lipanj 2024 10:04)
Keyendrah Simmonds, novi je igrač Vukovara 1991

Novi igrač HNK Vukovar 1991 je 22-godišnji Keyendrah Simmonds (Kejndra Simonds), koji stiže iz Manchestera. Riječ je o engleskom ofenzivcu koji je prošao nogometnu školu Manchester Cityja, jednu od najboljih škola na svijetu. Keyendrah je bio član Birmingham Cityja i Grimsby Towna, a za juniorsku reprezentaciju Engleske ima pet nastupa i jedan pogodak.

U Cityju je imao priliku trenirati s brojnim zvijezdama poput Raheema Sterlinga, a u Vukovaru će pokušati pokazati svoj nogometni talent.

(Srijeda, 05 Lipanj 2024 10:02)
Iz Ministarstva financija upozoravaju na sve češće "phishing" poruke odnosno mrežnu krađu identiteta

Iz Financijskoh inspektorata Ministarstva financija upozoravaju na sve češću pojavu e-poruka u kojima se pošiljatelj lažno predstavlja kao Inspektorat i putem tzv. phishing poruke primatelja upozorava na navodno pranje novca preko off-shore računa. ''Phishing” odnosno mrežna krađa identiteta kriminalna je aktivnost kojom se zlonamjerni korisnici služe kako bi zavarali primatelja poruke i naveli ga na dijeljenje osobnih, najčešće financijskih i sigurnosnih podataka i na taj način ostvarili nezakonitu financijsku korist.

(Srijeda, 05 Lipanj 2024 09:23)
Na Državnom prvenstvu u Vinkovcima preko 1.000 učenika

U Vinkovcima je jučer otvoreno multisportsko Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike do 6. razreda. Preko 1.000 mladih sportaša i sportašica do 7. lipnja natjecat će se u sedam sportova - rukometu, odbojci, nogometu, košarci, futsalu, graničaru i atletici.

(Srijeda, 05 Lipanj 2024 09:17)
Dabro posjetio Ilok nakon nevremena koje je prouzročilo štete u poljoprivredi

Ministar poljoprivrede Josip Dabro posjetio je Ilok nakon nevremena koje je u ponedjeljak pogodilo taj kraj, a kako bi se upoznao s razmjerima nastalih šteta.

(Srijeda, 05 Lipanj 2024 09:16)
U tijeku prijave izlagača za sajam u Nijemcima

U okviru ovogodišnje manifestacije "Divan je kićeni Srijem u Nijemcima", od 14. do 16. lipnja bit će održan i Turističko gospodarski sajam u središnjem parku toga mjesta.

(Srijeda, 05 Lipanj 2024 09:04)
Obilježen Dan policijske kapelanije sv.Euzebija i Poliona

Policijska uprava vukovarsko-srijemska jučer je u iločkoj crkvi sv. Ivana Kapistrana obilježila Dan policijske kapelanije sv.Euzebija i Poliona.

(Srijeda, 05 Lipanj 2024 08:57)

Virtualnim izložbama muzeji obilježili svoj dan

Makete vučedolskih kuća Makete vučedolskih kuća MVK

Međunarodni dan muzeja obilježen je na temu Muzeji za jednakost, različitost i uključivost.

Kako su zbog epidemije koronavirusa posjeti muzejima ograničeni, muzeji su uglavnom svoj dan obilježili virtualnim izložbama.

Gradski muzej Vukovar izložio je učeničke radove nastale na temu Ljubav te bio otvoren za individualne posjete.

Muzej vučedolske kulture organizirao je virtualnu radionicu na temu Kuća te izložio radove učenika.  

U Gradskom muzeju Vinkovci imali su akciju Pitaj kustosa u kojoj su korisnici mogli virtualno postavljati pitanja kustosima.

Gradski muzej Ilok proveo je akciju Muzej kao mjesto razumijevanja, suradnje i kulturne razmjene. Uključeni su i radovi učenika tamošnje OŠ Julija Benešića.  

Pročitano 950 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija