Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar poklonio dva klavira Glazbenim odjelima OŠ D. Tadijanovića

Na natjecanjima se svira na ovakvim klavirima Na natjecanjima se svira na ovakvim klavirima Milan Paun

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa zamjenicom Ivanom Mujkić i suradnicima posjetio je Glazbene odjele Osnovne škole Dragutina Tadijanovića  povodom donacije polukoncertnih klavira.

Naime, Grad Vukovar je nabavio dva nova polukoncertna klavira Feurich iz Beča vrijedna 200.000 kuna i darovao ih glazbenim odjelima.

Na taj je način uložio u budućnost učenika i podigao razinu glazbenog obrazovanja u Vukovaru, rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

„Klaviri će biti u dobrim rukama i po njihovim će tipkama prebirati trenirani i uvježbani prstići . Učinili smo to za naše najmlađe sugrađane koji pohađaju glazbenu školu te pored redovnoga obrazovanja odvajaju vrijeme i za ovo što sigurno nije lako. Lijepo je vidjeti da na natjecanjima ovi učenici postižu vrhunske rezultate i zato smo ovdje. Grad Vukovar će uvijek stajati iza svojih institucija i kvalitetnih ljudi“, poručio je gradonačelnik.

Na donaciji su zahvalili ravnateljica škole Lidija Miletić i voditelj glazbenih odjela Trajko Iljovski, a učenici su se odmah iskušali u sviranju na novim instrumentima.

Glazbene odjele pohađa oko 200 polaznika iz Vukovara i okolice.

Pročitano 878 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun