Ispiši ovu stranicu

Mjesec hrvatskoga jezika počinje u nedjelju

Gramatika i pravopis temelj su književnoga jezika Gramatika i pravopis temelj su književnoga jezika Milan Paun

Mjesec hrvatskoga jezika počinje u nedjelju 21. veljače, a Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje poziva sve osnovne i srednje škole da do 17. ožujka dođu na virtualni "Sat hrvatskoga jezika u Institutu".

Mjesec hrvatskoga jezika manifestacija je koju uokviruju Međunarodni dan materinskoga jezika temeljem proglasa UNESCO-a 1999. godine i dan objave znamenite Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika 17. ožujka 1967. godine.

U Mjesecu hrvatskoga jezika posebna se pozornost usmjerava na jedno od najvažnijih obilježja hrvatskoga nacionalnog identiteta – hrvatski jezik, koji je unatoč brojnim okolnostima zadržao svoju samobitnost i samosvojnost te se othrvao svim pritiscima, obezvređivanjima i zabranama tijekom svoje tisućljetne povijesti, ističe Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje. 

Od 2013. godine hrvatski je jezik 24. službeni jezik Europske Unije.
Mjesec hrvatskoga jezika obilježava se od 21. veljače do 17. ožujka, a Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva 22. veljače u spomen na prvu tiskanu hrvatsku knjigu Misal po zakonu rimskoga dvora iz 1483. godine. 

Pročitano 946 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun